Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

La Fundació Hospital d’Olot i diversos instituts impulsen el projecte ‘Covid, lliçons de vida’

Avatar photo

Professionals de la Fundació visiten els centres educatius per resoldre dubtes i qüestions sobre l’impacte de la pandèmia.

“Covid, lliçons de vida” és una iniciativa que neix conjuntament entre la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i alguns instituts de la comarca per donar veu a tota la gent que ha patit una pèrdua en temps de pandèmia. Per una banda, es vol treballar amb alumnes de primer d’ESO d’aquests centres educatius l’impacte i els canvis que ha suposat la pandèmia de la Covid-19 i, per una altra, es vol retre un homenatge conjunt a totes les víctimes i les persones que han treballat per fer-hi front. Aquest projecte també compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot.

Per fer efectiu el propòsit, aquest febrer cinc professionals sanitaris de la Fundació es desplacen als instituts i als centres educatius de la Garrotxa per resoldre dubtes i inquietuds sobre aquest tema entre els alumnes de primer d’ESO. Els instituts que s’han adherit al projecte són el Montsacopa, La Garrotxa, el Bosc de la Coma i l’Escola Pia d’Olot, així com l’Institut Escola Salvador Vilarassa de Besalú. Amb aquests coneixements els centres prepararan treballs plàstics sobre la pandèmia, a l’assignatura Educació Visual i Plàstica, que s’utilitzaran per muntar una exposició.

A més d’aquesta transferència de coneixement vers els alumnes dels centres educatius, també s’està preparant una coreografia de percussió corporal conjunta. Sota la direcció del músic osonenc Santi Serratosa, tant els nois i noies de primer d’ESO dels instituts com els professionals de la Fundació, assagen una coreografia que posteriorment es gravarà en vídeo i s’emetrà durant l’acte final d’homenatge.

El projecte sorgeix conjuntament dels instituts i de la Comissió de Dol i Final de Vida de la Fundació, un grup interdisciplinari amb diferents perfils professionals de l’àmbit de la salut que treballa de manera directa en processos que impliquen l’acompanyament i l’atenció al dol per tal de millorar l’atenció global en aquest àmbit tant per al pacient o la família, com per als mateixos professionals.

Aquest llarg procés de treball finalitzarà abans de l’estiu amb un acte d’homenatge a les víctimes de la pandèmia de la Covid-19, a les seves famílies, a tots els professionals que hi han treballat per fer-hi front i a la societat en general per l’esforç d’aquests dos anys. La data i el lloc de l’acte es faran públics més endavant.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tremp sí que tindrà proves de la selectivitat aquest 2022

Notícia següent

El centre comercial de Vilanova i la Geltrú obrirà abans de Nadal

Notícies relacionades