Dos centres sanitaris gironins, primers a Espanya a reciclar burilles

L'Hospital de Figueres (Girona) i el Centre sociosanitari Bernat Jaume de la Fundació Salut Empordà han esdevingut dos centres pioners en aquest àmbit

L’Hospital de Figueres (Girona) i el Centre sociosanitari Bernat Jaume de la Fundació Salut Empordà (FSE) han esdevingut en els primers centres sanitaris d’Espanya a reciclar burilles de cigarretes gràcies a un sistema de cendrers exteriors.

 

El projecte s’ha impulsat amb motiu de la celebració de la 14a Setmana Europea de la Prevenció de Residus –del 19 al 27 de novembre– i s’emmarca en l’adhesió l’any passat de l’Hospital de Figueres a la campanya ‘Allunyem el tabac’, amb la intenció de fer un pas més en la lluita contra el tabaquisme, ha informat la FSE en un comunicat d’aquest dimecres.

 

Amb aquesta iniciativa, la FSE, que gestiona tots dos centres, “avança en el seu compromís” de promoure hàbits de vida saludables entre la ciutadania i els professionals sanitaris i, per dur-ho a terme, s’ha signat un acord de tres anys amb l’empresa Keenat per disposar d’un sistema de reciclatge que converteixi les burilles en fonts d’energia o en altres materials.

 

En aquesta primera fase de la implantació del sistema s’han instal·lat sis cendrers: cinc a l’Hospital (Entrada Est, consultes externes i avinguda del Rector Arolas), i un a l’entrada del Centre sociosanitari Bernat Jaume (edifici annex a l’hospital).

 

A més d’aquests sis cendrers per recollir les burilles, també se n’han habilitat quatre més de pedra i de grans dimensions per completar el perímetre entre els dos centres sanitaris.