Vall de Núria inaugura l’observatori d’aus i una exposició sobre el gall fer

L’estació de muntanya de Vall de Núria ha inaugurat aquest dissabte l’observatori d’aus i l’exposició itinerant ‘Tots podem ajudar el gall fer’, explica Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) en un comunicat.

El president de FGC, Ricard Font, el president de la junta rectora del parc natural dels Capçaleres del Ter i del Freser, Josep Coma, i el director general de polítiques ambientals i mitjans naturals, Ferran Miralles, han assistit a la inauguració.

Font ha assegurat que les estacions de muntanya són la part humana dels parcs, motiu pel qual FGC farà “totes les accions que faci falta per preservar la biodiversitat fins a arribar a la comunió absoluta”.

Miralles ha lamentat que, segons el cens de gall fer del 2015, s’ha perdut una tercera part de la seva població respecte als 10 anys anteriors, i ha defensat que cal “lluitar per la pervivència d’aquesta espècie que és una icona i que està en un espai complicat”.

Les dues actuacions formen part de les accions conjuntes que anualment realitzen les estacions de FGC i els parcs naturals de Catalunya per “promoure la biodiversitat i preservar i donar visibilitat” als espais naturals.