L’Ajuntament de Girona amplia el carril bici

Les obres es faran al carrer de Santa Eugènia fins a l'avinguda de Josep Tarradellas i al carrer del Riu Güel, així doncs, el carril bici entrarà en funcionament el dimecres 22 de novembre

L’Ajuntament de Girona ampliarà el carril bici del carrer de Santa Eugènia fins a l’avinguda de Josep Tarradellas i el carrer del Riu Güell. Aquest nou tram de recorregut pedalable a la ciutat es posarà en funcionament dimecres vinent, dia 22 de novembre, un cop s’hagin executat les tasques d’asfaltatge, reparació de la calçada i senyalització previstes per aquest cap de setmana.

Amb aquesta actuació s’augmentarà en 425 metres el carril bici en calçada que hi ha actualment al carrer de Santa Eugènia. “Aquest nou tram de carril bici dóna resposta a una petició de molts usuaris de bicicleta i d’entitats com Mou-te en Bici que ens demanaven millorar la connectivitat en aquest punt i afavorir, d’aquesta manera, l’enllaç del centre de la ciutat amb els barris de Sant Narcís, Santa Eugènia i de l’Esquerra del Ter i amb el municipi de Salt”, ha explicat el tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà.

La posada en marxa del nou tram de carril bici suposarà la reestructuració dels carrils de circulació del carrer de Santa Eugènia. Els canvis més rellevants seran la supressió del carril exclusiu per a bus en direcció al centre de la ciutat des de l’avinguda de Sant Narcís fins al passatge dels Massaguer i d’un dels dos carrils de circulació en direcció a Salt entre l’avinguda de Sant Narcís i la rotonda de Santa Eugènia.

En el marc de les actuacions previstes, també es milloraran les dues parades de bus (una en cada sentit de la marxa) de les línies 3, 4 i 8 de la plaça de la Rodona i es traslladarà la parada de bus de les línies 3, 4, 5, 7 i 8 de davant de la Punxa fins al davant de l’Estació Espai Jove. L’objectiu d’aquestes modificacions és optimitzar la puntualitat i l’accessibilitat dels autobusos.

Un cop finalitzades les obres, els contenidors ubicats actualment davant del número 31-33 del carrer de Santa Eugènia es posaran davant del número 74-76 del mateix carrer amb motiu dels canvis dels carrils de circulació d’aquesta via.

Afectacions viàries i recollida de residus previstes

Els treballs previstos comportaran incidències a la circulació i a l’accés als guals de la zona afectada aquest cap de setmana. Demà dissabte es tallarà el trànsit de vehicles (inclosos els busos urbans) al carrer de Santa Eugènia, entre el carrer de Francesc Civil i la rotonda de Santa Eugènia. Els vehicles seran desviats pel passatge dels Massaguer i per la plaça de Joan Brossa. Els vehicles que circulin per l’avinguda de Sant Narcís hauran de continuar la marxa pel carrer de l’Illa i no podran girar cap al carrer de Santa Eugènia. El diumenge es tallarà completament la circulació en aquest carrer i no es permetrà l’accés a l’avinguda de Sant Narcís des del passeig dels Països Catalans en direcció al centre de la ciutat.

Tant dissabte com diumenge es permetrà l’accés als guals del carrer d’Ibèria i del carrer del Bisbe Sivilla a través del carrer dels Remences i entre les 20 h de dissabte i les 7 h de diumenge es permetrà l’accés als guals del tram de carrer de Santa Eugènia afectat per les obres.

Està previst que la circulació dels vehicles es torni a obrir amb normalitat el mateix diumenge a partir de les 22 h.

Pel que fa a la recollida de residus, cal remarcar que els contenidors situats davant dels números 31-33 del carrer de Santa Eugènia es col•locaran davant del número 1 de l’avinguda de Sant Narcís mentre durin les obres.

Podeu consultar les afectacions a les línies de bus al web www.girona.cat/bus

Podeu consultar les incidències viàries i les desviacions dels vehicles al següent enllaç.