El jutge condemna a 4 anys el conductor que va matar una noia a Fornells de la Selva

L'acusat declara que no recorda "res" de l'accident i diu que va agafar el cotxe "obsessionat" per anar a l'hospital a veure el seu pare

El jutge ha condemnat a 4 anys de presó el conductor begut, drogat i sense carnet que va matar una noia a Fornells de la Selva (Gironès) el gener del 2016. Després del judici, el titular del Penal 5 ha dictat sentència de viva veu, imposant també a Francisco Javier Medina la prohibició de posar-se al volant durant 6 anys. A més, el jutge ha acordat enviar Medina a presó provisional sense fiança, ja que la sentència d’avui s’afegeix a dues altres condemnes que ja acumula l’acusat. L’última, precisament, per l’altre accident que Medina va tenir hores abans del sinistre mortal, i que va desfermar el debat sobre el paper del conductor substitut. Durant el judici d’aquest dilluns, l’acusat ha dit que no recordava “res” de l’accident mortal a Fornells, que va costar la vida a una noia de 25 anys. Medina ha assegurat que, després que un amic el deixés a casa seva, i tot i que l’havia advertit de no tornar a conduir, va decidir agafar el cotxe perquè estava “obsessionat” per anar a l’hospital a veure el seu pare, a qui havien ingressat hores abans.
Segon dia de judici contra el conductor que va matar una noia a Fornells de la Selva la nit del 29 de gener del 2016. L’acusat, que ha declarat al final de la vista, ja ha sortit de la sala amb sentència sota el braç (perquè el jutge l’ha dictada de viva veu). I no només això, sinó que també ho ha fet escortat per dos Mossos d’Esquadra per entrar directament a presó.

Durant l’interrogatori, Francisco Javier Medina no ha mostrat cap mena d’empatia. De fet, en algun moment, s’ha mostrat fins i tot visiblement molest per allò que se li preguntava. L’acusat ha explicat que aquell dia havia begut unes sis o set cerveses, i ha admès que al matí també havia fumat marihuana.

Pel què fa al sinistre mortal, Medina ha dit no recordar-ne “absolutament res”. Segons ha explicat, després de tenir el primer accident anant borratxo i protagonitzar una persecució policial, un amic el va portar a casa. Tot i que li va advertir que no agafés el cotxe –aleshores, Medina havia marcat una taxa de 0,60 mg/l- ell va decidir tornar a Girona perquè estava “obsessionat” per veure el seu pare. “Em sentia bé per conduir”, ha precisat.

De fet, Medina ja venia de l’hospital quan aquella tarda va xocar contra un cotxe a Llagostera i va fugir fins a Sant Feliu de Guíxols. Al centre hospitalari, però, va tenir una disputa amb la seva família i li van recomanar anar-se’n a casa per tranquil·litzar-se. L’acusat, però, ha dit que “necessitava” tornar a Girona per veure el seu pare, perquè l’havien ingressat feia poques hores i es pensava que “no passaria d’aquella nit”.

“Em vaig despertar a la UCI”

A partir del moment en què va tornar a agafar el cotxe, Medina ha dit no recordar res. L’acusat, aquella nit, abans de xocar contra el cotxe de la víctima, va conduir de manera temerària per la C-65, fent ziga-zagues i avançant en contínua al llarg de diversos quilòmetres.

“Només sé que em vaig despertar a la UCI amb el braç enguixat i que m’havien fet una traqueotomia”, ha explicat Medina. L’acusat només ha dit estar penedit d’haver mort la jove quan li ho ha preguntat expressament el seu advocat. Aleshores, ha mig somicat per uns breus instants i ha dit que ell, quan s’aixeca, no ho fa “amb intenció de donar pel cul a la gent” ni tampoc de voler “matar ningú”.

Durant el judici, però, els Mossos d’Esquadra que van investigar l’accident mortal han declarat que Medina va cometre un reguitzell d’imprudències al volant. No només perquè abans del sinistre anava a una velocitat excessiva (entre 109 i 143 quilòmetres per hora) i conduïa de manera temerària, sinó també perquè el seu cotxe tenia tres pneumàtics del tot desgastats (de fet, fins i tot havien perdut la goma).

Segons han exposat els agents, abans de xocar, l’acusat va fer un cop de volant brusc, va perdre el control del vehicle i va envair el sentit contrari. La víctima pràcticament no va tenir temps ni de reaccionar (els Mossos d’Esquadra han precisat que només hauria disposat de dos segons per intentar esquivar el cotxe de l’acusat).

4 anys de presó

Després de la vista, el jutge ja ha dictat sentència de viva veu. El titular del Penal 5, el jutge José Luis Gómez, ha condemnat el processat pels delictes d’homicidi imprudent, conducció temerària i conducció sota els efectes de l’alcohol amb l’agreujant de reincidència.

Li ha estimat, això sí, una de les quatre atenuants que proposava la defensa. En concret, la d’obcecació (perquè l’acusat repetia constantment que volia anar a veure el seu pare a l’hospital). Però per contra, el jutge no ha considerat provades cap de les altres (reparació del dany, intoxicació etílica i trastorn per consum de tòxics).

El jutjat ha condemnat Medina a una pena de 4 anys de presó i li ha prohibit tornar a conduir durant 6 anys. A més, aquesta condemna també li ha suposat la pèrdua definitiva del permís.

La sentència d’aquest dilluns s’afegeix a les altres dues condemnes que ja té Medina. Al 2014, ja se li va imposar mig any de presó per conducció temerària. I ara fa pocs dies, precisament, el mateix Penal 5 l’ha condemnat per l’altre accident que va tenir aquell mateix 29 de gener del 2018 (és a dir, el xoc a Llagostera i la persecució posterior fins a Sant Feliu). En concret, per aquest cas –que es va jutjar apart- se li ha imposat 1 any, 3 mesos i 1 dia de presó per un delicte de conducció temerària en concurs amb un altre de conducció sota els efectes de l’alcohol.

Després del judici, i veient les condemnes que acumula Medina, el titular del Penal 5 ha decidit enviar-lo a presó sense fiança. Ho fa quan la sentència que ha dictat avui mateix encara no és ferma.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Una catedràtica de Reus disputarà el càrrec a l’actual rector a la URV

Notícia següent

Creix més d’un 41% el nombre de passatgers de l’aeroport de Reus aquest març

Notícies relacionades