Ripoll es manifestarà aquest dissabte per fomentar la cohesió i condemnar els atemptats

El Consorci de Benestar Social del Ripollès posa en servei aquest dimarts un servei d'atenció psicològica per als afectats

0
438

L’Ajuntament de Ripoll ha convocat per aquest dissabte una manifestació sota el lema “Ripoll per la pau, un pas endavant” amb l’objectiu de condemnar els atemptats terroristes i fomentar la cohesió social. L’alcalde de la població, Jordi Munell, ha explicat també que el Consorci de Benestar Social del Ripollès posarà a disposició dels ciutadans un servei d’atenció psicològica a partir d’aquest dimarts per a aquells veïns i coneguts que necessitin ajuda per afrontar la situació.

A nivell d’escoles, s’ha acordat amb el Departament d’Ensenyament fer formació específica al professorat a l’inici del curs escolar per tractar els alumnes de l’entorn dels joves terroristes i a la resta d’estudiants. A llarg termini, consistori i Generalitat estudiaran més mesures per fer front a la situació viscuda i evitar una fractura social. “Si hi hagués separació estaríem donant la raó a Estat Islàmic”, ha dit Munell.

Ripoll vol fer aflorar el dol i ajudar als seus habitants a tancar les ferides obertes arran del descobriment que els atemptats de Barcelona i Cambrils es van gestar en aquesta població de gairebé 11.000 habitants. Tant l’Ajuntament com la Generalitat volen impulsar mesures que treballin en aquest sentit i, per això, aquest dilluns s’han reunit representants municipals amb la consellera de Governació, Meritxell Borràs, el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, el director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, el delegat territorial d’Ensenyament, Josep Polanco i el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús.

Entre les mesures que s’han posat sobre la taula, a curt termini s’ha anunciat una mobilització aquest dissabte amb l’objectiu de fomentar la cohesió social i condemnar els atemptats. Munell ha explicat que conviden a tots els veïns a manifestar el seu dol de la manera que vulguin, ja sigui portant una espelma o recitant un poema. També han convocat a totes les entitats del municipi aquest dimarts a la tarda en una reunió que busca que tothom manifesti les seves pors i es comenci a treballar el procés de dol.

Paral·lelament, el Consorci de Benestar Social del Ripollès posarà en marxa a partir d’aquest dimarts un servei d’atenció psicològica per a totes aquelles persones que creguin que necessiten ajuden per afrontar la situació. “Ja siguin veïns, companys de feina o coneguts que es trobin en estat de xoc i els costi assimilar tot el que ha passat”, ha dit l’alcalde. Pel què fa a les famílies dels implicats, els Serveis Socials faran un seguiment específic.

En l’àmbit de l’educació, l’Ajuntament ha acordat amb Ensenyament una formació específica per al professorat per tractar als alumnes del cercle dels terroristes i també a la resta d’estudiants.

Resposta “serena” dels ciutadans de Ripoll
Munell ha agraït la “resposta serena” que ha tingut la població de Ripoll davant d’uns fets tant greus. També ha apel·lat a la “intel·ligència emocional” per evitar un trencament social. “Si hi hagués separació, estaríem donant la raó a Estat Islàmic”, ha dit.

Mesures a llarg termini per promoure la unitat
Per la seva banda, el secretari d’Igualtat, Oriol Amorós, ha assegurat que “no ens dividiran ni ens separaran”. Per això, ha dit, a llarg termini s’abordaran mesures –que s’hauran de concretar en les properes setmanes i mesos- inspirades en les que han adoptat altres països amb la mateixa problemàtica. “No és moment d’allunyar-se sinó d’apropar-se”, ha insistit. En aquest sentit, ha apel·lat també a “estar vigilants i atents” contra “les ideologies que fomentin l’odi i la separació”, ha dit.

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, que també ha assistit a la trobada ha apostat per “tancar ferides” i ha assegurat que l’administració treballarà per seguir tenint una societat “cohesionada”. “És evident que tenim el país commocionat pel que va passar dijous però Ripoll ho està especialment. Per això cal treballar per tenir una societat sòlida que no es divideixi”, ha dit.

FER UN COMENTARI