Comença el judici per resoldre la demanda de paternitat de Dalí

Les proves d'ADN van concloure que Pilar Abel no és filla de l'artista

La demanda de paternitat que la figuerenca Pilar Abel va interposar assegurant que era filla de Salvador Dalí encara la recta final. El judici per resoldre la demanda de paternitat ha començat aquest dilluns al matí al Jutjat de Primera Instància número 11 de Madrid. Els resultats de les proves d’ADN fetes públiques fa quinze dies van descartar que Abel sigui filla de l’artista, el cos del qual va ser exhumat el 20 de juliol al Teatre-Museu Dalí.

La demanda de filiació era contra el Ministeri d’Hisenda i la Fundació Gala Dalí, en condició d’hereus del pintor. La Fundació Gala-Salvador Dalí va qualificar l’exhumació “d’improcedent” i ja ha anunciat que emprendrà accions legals contra la demandant i l’administració de Justícia pels “perjudicis i costos ocasionats”. Abel ha proposat de testimoni del forense Narcís Bardalet, qui va embalsamar Dalí.

Abel va néixer a Figueres l’any 1956 i sostenia que la seva mare i el pintor van mantenir una relació clandestina quan la dona treballava a Cadaqués d’assistenta per a uns amics de la família Dalí.