Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

Ripoll participa per segon any al Projecte de mentoria social Rossinyol

Avatar photo

El Projecte Rossinyol és impulsat per una xarxa d’universitats europees, a la qual està adherida la Universitat de Girona (UdG).

En aquesta segona edició, Ripoll ha comptat amb la participació de tres mentorats, dues  noies i un noi, alumnes de l’escola Vedruna i de l’escola Joan Maragall. Les mentores,  estudiants de la UdG, esdevenen un referent que acompanyen perquè siguin coneixedors de  diferents espais de la seva vila, de la comarca, de la llengua si s’escau, d’actes culturals, de  lleure, esportius, etc. De fet des de l’inici de curs fins avui s’han trobat setmanalment  (virtualment durant el tancament de la comarca la pandèmia de la Covid19) per a compartir  diferents experiències: sortides a la natura, al teatre, a visitar espais de Ripoll o com la sortida  final que estan organitzant per passar un dia a Vall de Núria.  

La durada és el curs escolar i finalitza amb una trobada conjunta de mentors i mentores,  famílies,…, on comparteixen les vivències i aprenentatges i fan balanç de l’experiència. En  aquest cas la trobada es va celebrar el passat divendres 28 de maig, a partir de les 17:30  hores a la zona de pícnic de Can Guetes, en la qual també va assistir la regidora d’Educació,  M. Dolors Vilalta, que va agrair la tasca a les joves estudiants de la UdG pel compromís i la  constància en el projecte. En la mateixa també hi va assistir les Tècniques d’Integració Social  dels centres participants i la tècnica del Pla Educatiu de l’Ajuntament.  

El Projecte Rossinyol és un programa que es basa en la relació entre mentors i mentores  (estudiants universitaris voluntaris) i l’alumnat (de primària i secundària). Així, es pretén  establir una xarxa de relacions, un conjunt de pràctiques i de dinàmiques entre estudiants de  diferents facultats de la UdG i alumnes de les escoles i instituts de les comarques de Girona.  La finalitat del projecte és afavorir el desenvolupament, les relacions socials la integració  cultural, social i lingüística d’aquest alumnat, i que la UdG i el conjunt d’institucions que hi  participin contribueixin a la sensibilització entorn de la igualtat i la inclusió social. 

Els estudiants i les estudiants de la UdG que s’ofereixen com a voluntaris per fer el projecte,  se’ls assigna un tècnic de la UdG que els forma. A més, un cop superat el projecte  favorablement, reben un certificat per la formació i per la tasca feta, i se’ls reconeixen crèdits  de reconeixement o de lliure configuració. Aquest projecte educatiu també es desenvolupa en  altres municipis com Girona, Salt, Olot, Banyoles, Palamós, La Bisbal d’Empordà, Figueres,  Santa Coloma de Farners, Blanes, Lloret de Mar i Hostalric.  

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Cambrils celebra la Festa del Pubillatge amb l’elecció de pubilles, hereus, damisel·les i fadrí

Notícia següent

Torna la Festa Major de Cornellà de Llobregat amb 150 activitats

Notícies relacionades