Presentat el 42è Festival de Música de Ripoll

Enguany, l’esdeveniment cultural recorda la figura de Joan Amils

Aquesta tarda, en el marc del claustre del monestir de Ripoll, ha tingut lloc la roda de premsa  de presentació del programa del 42è Festival de Música de Ripoll. El motiu per dur a terme  la presentació en aquest indret és que cinc dels concerts de l’esdeveniment es duran a terme  en aquest escenari, amb un entorn i una qualitat de so que es valora molt per part d’artistes i  públic. La figura del desaparegut Joan Amils, qui va ser president dels Amics de la Música de  Ripoll i va encarregar-se de l’organització del Festival, serà molt present en aquesta edició que  servirà per homenatjar-lo.

A la roda de premsa hi ha assistit la presidenta dels Amics de la Música, Anna Cassany, la  regidora de Cultura de l’Ajuntament, Montsina Llimós, i el cap de l’Àrea de Cultura i Serveis a  les Persones i membre de l’entitat, Joan Colomer. Cassany ha assegurat que “volem tornar a  la normalitat, retrobar el que fèiem cada any, ja que l’any passat vam haver d’optar per un format  més petit. Gairebé totes les actuacions estan pensades per fer un homenatge a Joan Amils,  amb el nexe d’unió del piano”.

S’han presentat els concerts que es faran en el marc del Festival, del 17 de juliol al 28 d’agost,  amb artistes com Troubadors Art Ensemble, Capella Cracoviensis, Ignasi Terraza Trio, el Trio  Arriaga, Jordi Galan, Laura Brasò, Carles Pachón o Anna Crexells. Montsina Llimós ha dit que  “estem molt contents de tornar a tenir un festival que té valor afegit i ingredients especials com  el fet de potenciar a joves talents i apostes de caràcter local”.

També s’ha parlat del 32è Curs d’Interpretació Musical que es duu a terme del 18 al 25 de  juliol. Anna Cassany ha comentat que “ha anat millor que mai pel que fa a les inscripcions i  tindrem 40 participants, des dels 12 anys a més de 40”. El curs, sota la direcció musical de  Josep Lluís Puig (qui també farà les classes de violí), comptarà amb professores i professors  reconeguts: Joan Antoni Pich (violoncel), Mariona Oliu (viola), Bernat Castillejo (flauta), Daniel  Ligorio (piano) o Eva Curto (música de cambra i orquestra). A més d’Eudald Dantí i Marc  Romero com a pianistes acompanyants.

La venda d’entrades enguany es duu a terme a través de dues opcions: presencialment al  Museu Etnogràfic de Ripoll o a través d’Internet, a www.entrapolis.com.