El PDeCAT d’Olot trenca el pacte de govern amb el PSC

L'alcalde, Josep Maria Corominas, assegura que la decisió s'ha pres arran del suport del PSC a l'aplicació de l'article 155

El pacte de govern a l’Ajuntament d’Olot s’ha trencat, a causa de la situació que està vivint Catalunya en aquests moments.  Així ho ha anunciat l’alcalde, Josep Maria Corominas, qui ha explicat que el PDeCAT, amb vuit regidors, i Demòcrates, amb un, han decidit finalitzar l’aliança que hi havia fins ara amb el PSC, amb tres regidors. Corominas ha afegit que la “incomoditat” pel que estava passant a nivell català i espanyol ja ve d’un temps enrere i que la “complicitat” del PSOE i el PSC amb l’aplicació de l’article 155 ha estat el punt d’inflexió.

Tot i això, també han influït altres esdeveniments “intolerables”, com l’empresonament del vicepresident i els consellers, així com dels presidents de l’Òmnium i l’ANC. Corominas ha admès que a nivell local el pacte amb els socialistes ha estat “estable i cohesionat” però ara cal obrir una nova etapa on es veuen capaços de governar en minoria però també de trobar un nou soci de govern entre la resta de forces. El nou cartipàs, en cas que ja s’hagi arribat a un acord, es presentarà en el proper ple, el 23 de novembre.