Els veïns de Sant Julià de Ramis es concentren al pavelló on votarà Puigdemont

Han bloquejat l'entrada amb un tractor. L'alcalde fa una crida als catalans perquè omplin les urnes aquest 1-O ja que "això és el que ens fa ser un poble"

Més d’un centenar de veïns de Sant Julià de Ramis (Gironès) s’han concentrat davant del pavelló des de la matinada i han bloquejat l’entrada amb un tractor per garantir que el col·legi electoral, on votarà el president Carles Puigdemont, pugui obrir a partir de les nou. Una quarantena de persones han dormit a dins de les instal·lacions i han sortit poc després de les sis del matí, deixant a l’interior aquells que s’encarreguen de muntar la logística. De moment, encara no han arribat les urnes, però l’alcalde del poble, Marc Puigtió, assegura que estan “ben custodiades”. Puigtió assegura que està “contentíssim” de veure el poble mobilitzat, i més tenint en compte que aquí és on vota el president, però demana als catalans que omplin massivament les urnes perquè “necessitem milers de vots i això és el que ens fa ser poble”.
Tractor barrant el pas, gent dormint a dins del pavelló, portes tancades i més d’un centenar de persones fent guàrdia a fora. El poble de Sant Julià de Ramis s’ha mobilitzat per garantir que el col·legi electoral, situat al pavelló d’esports, pugui obrir a partir de les nou del matí. Aquí serà on votarà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a dos quarts de deu.

Una quarantena de veïns han dormit a dins del pavelló i n’han sortit poc després de les sis, enmig dels aplaudiments dels qui hi ha a fora. Els veïns també s’han organitzat en torns (se’n faran tres al llarg del dia) per evitar que la policia pugui tancar el col·legi electoral i endur-se el material de votació i les urnes.

L’alcalde, Marc Puigtió, explica que la nit ha estat “tranquil·la” i que ara ja s’està “preparant tot” perquè la gent pugui votar a partir de les nou. “Està tot preparat; ahir un pagès ens va proposar portar el tractor per barrar el pas abans no s’obri el col·legi i ens va semblar una bona idea”, ha explicat.

Puigtió diu que com a alcalde està “contentíssim” de veure “el poble mobilitzat”, i més encara “per defensar el dret de vot del president de la Generalitat”. L’alcalde de Sant Julià, però, també recorda que a més del vot de Puigdemont “en necessitem milers” i per això fa una crida a tots els catalans perquè es mobilitzin arreu del país “ja que això és el que ens fa ser poble”.