El castell de Sant Iscle de Vidreres amb voluntaris que han participat a la campanya. CEDIDA
L’última campanya d’excavacions al castell de Sant Iscle, a Vidreres (Selva), han localitzat un petit tram de mur que delimitava la capella i l’ampliació del castell cap a l’oest, datada del segle XIV, i que el separava del gran fossat defensiu que encercla tota la fortalesa. L’actuació també ha permès documentar un llarg tram de muralla que protegia l’accés al castell al segle XIII, i que for parcialment enderrocat i soterrat durant el segle posterior per les construccions de l’ampliació. D’altra banda, al sector exterior de la muralla nord, s’han acabat de descobrir i delimitar completament les restes de la muralla nord més antiga, del segle XII, que es van localitzar durant la campanya de l’any passat.
El castell de Sant Iscle, que formava part del Vescomtat de Cabrera, es va construir al segle XII i va estar actiu fins a principis del segle XVI. Des de l’any 2005 s’hi duen a terme excavacions arqueològiques mitjançant torns de camps de treball, adscrits a la Direcció General de Joventut, patrocinats per l’Ajuntament de Vidreres i gestionats pel Grup d’Esplai Vidrerenc i el COCAT.
L’Hospitalet ha fet cent anys com a ciutat i, com no podia ser d’una altra manera, les Festes de Primavera…
L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha presidit aquest vespre la presentació de la 30a Fira del Vi de Falset al…
El Consell d'Administració de l'Empresa Municipal de Transports de Tarragona ha aprovat avui, 24 d'abril, les noves tarifes per a…
El món de les xarxes socials torna a plorar la mort d’una de les seves protagonistes. Vanessa Konopka, alemanya de 28…
El Port de Segur de Calafell acollirà aquest proper cap de setmana dues activitats de les més importants de l’any…
Nova campanya per promocionar les activitats de dinamització del Mercat del Carrilet que s'estrena coincidint amb el cicle de primavera.…
Esta web utiliza cookies.