Dos detinguts per cultivar més de 2.500 plantes de marihuana en un mas de Riudarenes

Els Mossos d'Esquadra comissen a la casa quasi 5.600 euros amagats pel sostre i les parets

La plantació de marihuana descoberta en un mas de Riudarenes. MOSSOS

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes per cultivar 2.594 plantes de marihuana en un mas de Riudarenes (Selva). Segons informen en un comunicat, a principis de setembre, la unitat d’investigació de Santa Coloma de Farners va sospitar que en aquesta casa s’hi podria cultivar marihuana. Durant les comprovacions a l’habitatge, els Mossos van notar fortor de les plantes a l’exterior i evidències que havien manipulat el calbejat elèctric per tenir la llum punxada. Una inspecció conjunta amb la companyia elèctrica va confirmar que en aquest mas s’havia produït una manipulació del comptador.

El 9 de novembre, els Mossos d’Esquadra van fer una entrada i registre al mas, amb autorització judicial, on van localitzar les 2.594 plantes de marihuana en diferents estats de creixement a diferents estances de la casa. A més, els agents també van comissar 5.555 euros en bitllets, amagats al sostre i les parets, i material com focus, transformadors, motors d’aire condicionat i extractors per facilitar el cultiu.

Davant les evidències, van detenir els dos homes com a responsables de la plantació. Els arrestats tenen 31 i 33 anys, són de nacionalitat colombiana i espanyola i veïns de Viladecans (Baix Llobregat). Els Mossos els atribueixen delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

Els detinguts van passar el dia 10 de novembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma i van sortir en llibertat provisional.