Detingudes 31 persones per viatjar amb certificats PCR falsos a la Jonquera

La Policia Nacional ha detingut a la Jonquera (Girona) 31 ciutadans que viatjaven a Romania i que van justificar el viatge amb certificats PCR presumptament falsos, segons un comunicat d’aquest dilluns.

La investigació va començar a Girona, quan els cossos policials francesos van avisar que alguns ciutadans que viatjaven cap a la resta d’Europa “presentaven informes de resultat negatiu de les proves PCR que exigeixen les autoritats franceses per accedir al país, falsificats”.

El divendres 26 de març al matí van parar un autobús amb destinació a Romania, els viatgers del qual presentaven certificats PCR presumptament falsos, en els quals figurava que s’havien fet a diversos laboratoris espanyols.

Els agents van confirmar amb els laboratoris que o el codi no corresponia a l’emissor o estava associat a una altra persona, i van detenir les 31 persones de l’autobús com a presumptes autores d’un delicte de falsificació de documents.

Després de declarar a les dependències policials, van ser posats en llibertat, en espera de passar a disposició judicial.