L’Ajuntament de Girona inicia un projecte per obtenir un model turístic de qualitat

L'objectiu del projecte és definir les directrius que regiran l'estratègia turística de la ciutat pels propers 6 anys

0
698

L’Ajuntament de Girona ha aprovat les bases que han de regir la licitació per contractar l’empresa que portarà a terme el projecte “Estratègia Turística de Girona i el seu territori. Pla d’Accions per un turisme sostenible i de qualitat”. Aquest projecte, que inclourà una diagnosi de la situació econòmica i turística i un pla d’accions, hauria d’estar enllestit abans de final d’any i compta amb un pressupost inicial de 64.800 €.

Amb el pla estratègic es pretén definir el model turístic que es vol assolir a la ciutat en l’horitzó temporal dels propers 6 anys i les actuacions a portar a terme per arribar-hi, amb l’objectiu de potenciar les diferents activitats econòmiques vinculades al turisme, generar la creació de llocs de treball de qualitat i vertebrar productes turístics que permetin desestacionalitzar la temporalitat i diversificar l’oferta.

Com ha explicat la tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament, Glòria Plana Yanes, “aquest pla estratègic ens servirà per enfortir el lideratge públic sobre la governança del turisme impulsant un model turístic responsable i sostenible que generi activitat econòmica i que vetlli per un turisme de qualitat, així com per la compatibilitat i convivència entre ciutadania i visitants”. En aquesta línia, el pla estratègic preveu un procés participatiu per promoure la implicació de tots els agents implicats, incloent ciutadans, empreses, administracions i, també, els centres de recerca i investigació en matèria de turisme.

El pla estratègic suposa un nou estadi dins de les polítiques de turisme i serà el primer que disposarà l’Ajuntament de Girona. Aquest document llargament reivindicat, i un dels compromisos del Pla de Govern 2016-2019, ha de ser el full de ruta de les polítiques turístiques municipals que ha de permetre fer una gestió sostenible del turisme amb tots els agents implicats”.

Donada la importància que suposa aquest projecte, entre els criteris de licitació s’han prioritzat els elements vinculats a la qualitat tècnica, metodològica i organitzativa del projecte per sobre dels criteris econòmics, i es valorarà també la inclusió d’elements innovadors que ajudin a dinamitzar el procés participatiu i la presència de doctors a l’equip de treball redactor per tal de dotar-lo de major valor afegit.

Aquesta actuació està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de Suport al Desenvolupament Local.

FER UN COMENTARI