Detingudes tres persones per intentar robar en dos pisos de Girona

Un dels arrestats tenia pendent una ordre judicial de detenció per un altre robatori amb força

Els Mossos d’Esquadra han detingut dues dones, de 22 i 23 anys, i un home, de 28 anys, per intentar robar en dos domicilis de Girona. Els fets van tenir lloc aquest dimecres al migdia quan una patrulla de seguretat ciutadana estava fent tasques de prevenció i va veure dues noies assegudes en un banc del carrer del Carme amb una actitud sospitosa. Quan els agents hi van tornar a passar, van observar que una d’elles sortia del portal d’un bloc de pisos i feia indicacions a l’altra. La policia les va identificar. Una d’elles duia un telèfon mòbil a la mà i una bossa amb dos mitjos, monedes i un bitllet de 50 euros. Els Mossos van fer comprovacions a l’edifici i van veure marques de palanca en una de les portes fetes amb un tornavís. El bombí també tenia signes d’haver estat manipulat. Amagats al replà, hi van trobar la palanca i el tornavís. També van localitzar dos mitjons amagats darrera de la porta d’accés, que haurien utilitzat per no deixar empremtes.
L’endemà de matinada, els Mossos van rebre l’avís d’un veí del carrer Tarragona que alertava de sorolls sospitosos a l’interior de la casa del costat. La policia va muntar un dispositiu que va permetre detenir el lladre, que no va arribar a endur-se res, quan sortia de l’habitatge. L’arrestat, a més, tenia pendent una ordre judicial de detenció per un delicte de robatori amb força.

A les dues noies se les va detenir com a presumptes autores d’un delicte de robatori amb força, en grau de temptativa. Al reincident, d’un delicte de robatori en grau de temptativa.

Els arrestats, que tenien antecedents, van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona aquest dijous.