El pressupost de Girona per al 2020 puja a 123 MEUR

L'equip de govern crea dos nous contractes globals que sumen 1,5 MEUR per mantenir els equipaments municipals

La tinenta d'alcaldia d'Hisenda i Règim Interior, Maria Àngels Planas, durant la presentació del pressupost municipal aquest 11 de desembre del 2019

El pressupost de l’Ajuntament de Girona per al 2020 puja a 123,11 milions d’euros (MEUR), un 5% més en relació al d’aquest any. Són 6 MEUR més, que entraran a les arques municipals a través d’impostos i taxes, i que com ha destacat la tinenta d’alcaldia d’Hisenda, Maria Àngels Planas, es destinaran sobretot a cobrir despeses de personal i a “millorar el dia a dia” de la ciutat. De fet, una de les principals novetats d’aquests comptes és que el consistori crea dos nous contractes globals, que sumen 1,5 MEUR, per mantenir els equipaments municipals.

Pel què fa a inversions, el pressupost hi destina 6 MEUR (la mateixa quantitat que aquest 2019). En destaquen, entre d’altres, els 420.000 euros per a les obres del Modern o el mig milió per adquirir habitatges. Planas ha agraït l’entesa amb Guanyem Girona per poder aprovar els comptes i ha subratllat que les seves demandes, no només són “assumibles” sinó també “compartides” per JxCat.