L’Ajuntament de Girona unificarà l’estètica dels elements de les terrasses de bars i restaurants

Aquests criteris els hauran de complir aquells establiments que a partir d’ara sol·licitin la llicència per tenir terrassa o aquells que vulguin adquirir aquests nous elements

Les mampares hauran de tenir unes característiques determinades (Foto: Ajuntament de Girona)

Per tal d’homogeneïtzar els elements de la via pública l’Ajuntament de Girona ha unificat els criteris estètics que han de tenir a partir d’ara els elements de les terrasses, tals com mampares, tarimes, jardineres i les estufes, que fins ara no estaven regulats per les ordenances municipals.

Alguns d’aquests elements s’han hagut d’incorporar per tal de mantenir la seguretat i les distàncies degut a la pandèmia. Des del consistori s’ha determinat quines característiques han de tenir i com han de ser, i aquests criteris els hauran de complir aquells establiments que a partir d’ara sol·licitin la llicència per tenir terrassa; així com aquells locals que vulguin adquirir aquests nous elements.

En cap cas això s’aplicarà en aquells locals que ja disposaven d’aquests elements abans de l’entrada en vigor de la normativa.

Les terrasses que ja disposessin dels elements citats per la normativa de moment no s’hauran d’adaptar a les noves mesures. (Foto: Ajuntament de Girona)

“Ara que amb la pandèmia hem ampliat els espais destinats a aquests usos, i que s’ha convertit en una necessitat per al sector, creiem que cal marcar el marc estètic de cara al futur”, ha afirmat el tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí.

Algunes de les noves normatives són, per exemple, que les mampares han de ser rígides, transparents, amb rodes i d’una alçada entre 1,60 i 1,80 metres. Les jardineres han de ser de ferro corten, de 60 cm d’alçada amb una religa galva i amb dues rodes, excepte si estan integrades a les mampares rígides. La vegetació que s’hi planti ha de ser natural i s’ha de mantenir.

Hi ha més normatives pel que fa a la col·locació de les mampares, o la col·locació i els materials adequats per les tarimes. Pel que fa a les estufes, poden ser de gas propà o elèctriques, podent-se col·locar només d’octubre a abril, i el seu color ha d’harmonitzar amb el disseny dels elements que configuren la terrassa.

Qui vulgui consultar-ne els detalls, pot fer-ho a la secció d’activitats econòmiques del portal web de l’Ajuntament de Girona.