L’Ajuntament de Girona bateja amb el nom de jardí de la Pau l’espai de davant la Biblioteca Carles Rahola

El nom ha estat proposat en commemoració de l’acció Plantem la Pau impulsada el 2007 per l’Associació Amics de la UNESCO de Girona

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Girona ha batejat l’espai verd de davant la Biblioteca Carles Rahola amb el nom de jardí de la Pau, amb motiu del Dia Internacional de la Pau que se celebra cada 21 de setembre. Aquest matí ha tingut lloc la descoberta de la placa a càrrec de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; del regidor responsable del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés; de la presidenta de l’Associació dels Amics de la UNESCO a Girona, Dolors Reig, i del vicepresident de l’Associació dels Amics de la UNESCO a Girona i poeta gironí, Lluís Lucero. L’acte també ha comptat amb la presència de representants de l’equip de govern (grups municipals de JxCat i ERC) i dels grups municipals de Guanyem i del PSC; així com de l’alumnat de l’escola Migdia.

“És una notícia molt bona per a la ciutat que finalment puguem comptar amb un jardí de la pau. Crec que el lloc és idoni, està al costat de la Biblioteca Carles Rahola, que és la mostra per excel·lència de la cultura. Per tant, aquest espai relliga pau i cultura”, ha afirmat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, qui també ha animat “a interpretar aquesta pau des d’un sentit més pròxim i proper, defensant la dignitat de les persones amb totes les eleccions lliures que puguin fer”, en relació amb l’augment de l’agressivitat cap a col·lectius com l’LGTBI.

“Ens feia molta il·lusió que la ciutat pogués comptar amb aquest espai dedicat a la pau, un futur que tots imaginem i que ens agradaria que s’anés materialitzant. La denominació va lligada amb l’acció Plantem la Pau de la UNESCO, que s’ha anat fent a les instal·lacions del GEiEG de Palau. Avui aquesta olivera quedarà plantada com a símbol de la pau”, ha afirmat el regidor Martí Terés.

La Comissió del Nomenclàtor de Girona i el Ple van aprovar el nom arran d’una petició de l’Associació Amics de la UNESCO de Girona. Aquest punt, fins ara sense denominar, està situat entre els carrers d’Emili Grahit i d’Oriol Martorell i Codina, davant de la Biblioteca Carles Rahola.

El nom ha estat proposat en commemoració de l’acció Plantem la Pau impulsada el 2007 per l’Associació Amics de la UNESCO de Girona. El propòsit és fer créixer en aquest espai els diferents arbres plantats cada 30 de gener amb motiu de la celebració del Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP). Durant l’acte d’aquest matí s’ha plantat una olivera i la música Glòria Vila ha interpretat “El cant dels ocells”.