La màgia dels Reis d’Orient arribarà a tots els barris de Girona

Es posaran bústies reials per tot el municipi. El dia 5 es podrà veure a Ses Majestats per TV Girona i la nit conclourà amb focs artificials

Vice-alcalde de Girona, president dels Manaies Girona i Patge Reial (Foto: Ajuntament de Girona)

Aquest divendres el vice-alcalde de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, el president de Manaies de Girona, Xavier Serra, i el Patge Reial del Fanalet, han anunciat com es viurà aquest any la Cavalcada de Reis a Girona i com serà la visita de Ses Majestats els Reis d’Orient.

“La pandèmia ha obligat a repensar la cavalcada de Reis, i des del govern de Girona hem escoltat les demandes de Ses Majestats i hem fet una aposta clara perquè la màgia arribi per primer cop a la història, a tots els barris de la ciutat per apropar-ho a tothom”, ha assegurat el vicealcalde Quim Ayats.

Del 18 de desembre al 5 de gener es posarà a disposició de les famílies un fanalet retallable perquè tothom se’n pugui fabricar un. La plantilla i les instruccions es podran descarregar al web de la Confraria dels Manaies o al de l’Ajuntament de Girona. Es fa una crida a que tothom el posi al seu balcó, sigui aquest fanalet o un altre, quan s’apropi el 5 de gener, per a que els Reis puguin trobar el camí cap a les cases dels infants.

Els nens de P3 a 4rt de primària rebran una carta personalitzada dels Reis Mags, amb un missatge d’alegria i esperança, en els quals els expilcaran que tot i les dificultats s’estan preparant per la nit de Reis. En total s’enviaran unes 6000 cartes.

Els nens podran deixar les seves cartes als Reis en aquestes bústies reials, a partir del 28 de desembre.

A partir del 28 de desembre apareixeran les Bústies Reials en 13 punts diferents de la ciutat, per a que tots els nens puguin fer arribar les seves cartes als Reis. Hi seran de les 11 a 13h del matí i de les 16 a les 18h de la tarda. Les bústies, si les mesures ho permeten, estaran custodiades per patges reials, i els nens hi podran deixar les seves cartes a través d’un circuit d’entrada i sortida, per evitar així aglomeracions. També hi haurà la possibilitat d’enviar la carta telemàticament a través del web de l’Ajuntament de Girona.

Del 2 al 5 de genera s’il·luminarà la Catedral simbolitzant l’Estrella d’Orient, de les 17 a les 23h, per assenyalar així el camí a Ses Majestats.

El dia 5 arribaran els Reis d’Orient a Girona. A través de TV Girona a partir de les 20h totes les famílies podran veure l’arribada de Sa Majestat els Reis, que vindran acompanyats de música i danses per dur l’alegria a totes les llars. Cap a les 20.45h es farà una crida a totes les famílies per a que surtin als balcons a cantar la cançó dels Treis Reis.

A les 21h es farà l’acte final de cloenda, que consistirà en el llançament de focs artificals des de diferents punts de la ciutat, per a que el soroll i la llum arribi als diferents racons de la ciutat i tothom en pugui gaudir.