Girona tanca la passarel·la de la Font de Rei per motius de seguretat

La decisió respon a les conclusions d'un informe tècnic encarregat després de detectar-hi parts malmeses

L’Ajuntament de Girona h tancat l’accés a la passarel·la de la Font del Rei, que travessa el riu Onyar a barri del Carme-Vista Alegre, per motius de seguretat. La decisió s’ha pres arran d’un informe tècnic sobre l’estat de l’estructura encarregat després de detectar-hi un seguit de parts malmeses. El document ha identificat patologies estructurals a la passera sobretot relacionades amb el deteriorament de la part inferior, bigues oxidades i lloses de formigó malmeses. Això suposa, segons l’informe, una pèrdua de la capacitat estructural.

Ara s’analitzaran amb més detall els problemes detectats per decidir de quina manera s’hi actua, i iniciar els tràmits administratius per fer els treballs de reparació, que hauran d’incloure la substitució del tauler de la passarel·la i la millora de la subestructura.

El tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme i Activitats, Lluís Martí, argumenta que “davant de la possibilitat que aquestes patologies poguessin anar a més, hem cregut que el més sensat és tallar-hi el pas per evitar qualsevol risc per a les persones que l’utilitzen”.

Des d’aquest dimarts, està tancat amb unes tanques i s’ha informat els veïns. Mentrestant, es pot utilitzar el Pont de la Font del Rei, situat a pocs metres, per travessar el riu.