Les tarifes del transport públic de Girona i rodalies es congelen per quart any consecutiu

Durant els deu primers mesos d'any, el nombre de viatgers que han fet servir el sistema de l'ATM ha crescut un 4%

L’Autoritat Territorial de Mobilitat de l’àrea de Girona (ATMG) ha acordat congelar els preus dels bitllets per desplaçar-se amb transport públic l’any que ve. Fa quatre anys que les tarifes es mantenen iguals, amb la T-10 d’una zona que valdrà 10,70 euros. La decisió afecta els busos urbans, els interurbans i els trens Regionals que donen servei a la rodalia de Girona. Tot i això, la T-10 gironina continuarà essent més cara que el títol equivalent a l’àrea metropolitana, on valdrà 10,20 euros a partir de l’1 de gener. El transport públic que conforma l’ATMG preveu tancar l’any amb un creixement del nombre d’usuaris. La tendència dels deu primers mesos ha implicat créixer un 4% respecte el mateix període de l’any passat. Un percentatge que es manté a l’alça des del 2013.
La congelació tarifària es pot fer, segons explica l’ATMG, perquè les administracions mantenen les seves aportacions a l’operativa del servei. Això es tradueix en que es poden mantenir preus pels diferents bitllets i les bonificacions. Els nens i nenes d’entre 4 i 12 anys tindran el títol gratuït amb la T-12 i, a més, hi seguirà havent títols bonificats per a famílies monoparentals o nombroses i persones en situació d’atur.

Quatre de cada deu desplaçaments amb transport públic a Girona i rodalies es fan amb la T-10 o T-10/30 (que permet fer deu desplaçaments però limitats a 30 dies des de la primera validació). El preu d’aquests abonaments es quedarà, respectivament, en 10,70 euros i 9,50 per als bitllets d’una zona i els 29,50 i 23,50 per als de tres zones.

Quatre anys de creixement

La demanda de transport públic a Girona i rodalies marca un creixement sostingut des del 2013. L’ús dels títols creix en tots els tipus de viatges, ja siguin urbans o interurbans. En aquests últims, més de la meitat dels usuaris fan servir els bitllets integrats, suposant un 55,35% del total.

La previsió de l’ATMG passa per tancar el 2017 amb creixement. En els deu primers mesos la tendència és d’un 4% més que en el mateix període de l’any passat. De moment, ja són més de sis milions els usuaris del transport públic.

Les tarifes es congelen en els bitllets integrats però també en els trens de Regionals i les línies interurbanes d’autobús que no formen part del sistema tarifari integrat.