Girona participa al seminari internacional sobre interculturalitat, solidaritat i cooperació a Nador

El regidor de Cooperació, Cristóbal Sànchez, intervindrà avui per parlar de l'experiència en matèria de cooperació a la ciutat.

El regidor de Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Cristóbal Sànchez, participarà avui en el seminari internacional “La interculturalitat al servei de la solidaritat i la cooperació”, que tindrà lloc a la ciutat de Nador (Marroc). La jornada se celebra en el marc de la setena edició de “La setmana de les dues ribes, junts per una cooperació solidària”, que ha tingut lloc del 8 al 14 de maig.

Sota el títol de “La cooperació i la interculturalitat en el sistema educatiu: l’experiència de la cooperació de l’Ajuntament de Girona”, Sánchez parlarà sobre el treball fet a la ciutat de Girona per poder viure en una societat intercultural basada en el respecte mutu a partir de l’execució de projectes que tenen el pilar bàsic en l’educació i per tant les intervencions en els centres escolars. S’explicaran les accions directes de l’Ajuntament pel que fa a sensibilització i educació per al desenvolupament dirigits als centres educatius de la ciutat i les famílies i també el suport a les associacions i entitats que duen a terme projectes de cooperació al desenvolupament en els països empobrits o projectes d’educació per al desenvolupament a Girona i de treball i suport a entitats de codesenvolupament.

Des de l’Ajuntament de Girona es dóna suport des de fa sis anys a l’intercanvi entre el professorat i el personal educatiu de les ciutats de Girona i Xaouen, amb l’objectiu de conèixer la cultura i els sistemes educatius del Marroc (país d’origen de molts dels infants d’escoles de Girona) i Catalunya.

La jornada està organitzada per l’Associació Thissaghnasse per a la Cultura i el Desenvolupament (ASTICUDE) i té com a objectiu promoure la reflexió sobre l’impacte de la dimensió intercultural de la cooperació.