L’Aeroport de Girona arrenca la temporada d’estiu amb més destinacions i noves companyies

Jet2 i Enter Air compensen la devallada de vols de Ryanair que, malgat tot, continua sent l'aerolínia de referència amb 29 rutes

Aquest diumenge ha arrencat la temporada d’estiu a l’aeroport Girona Costa Brava, i ho ha fet amb 48 destinacions, deu més de les que es van oferir l’estiu del 2016. L’activitat a l’aeroport creix de manera substancial en comparació a la temporada d’hivern on només s’oferien tretze rutes. La companyia amb més moviment d’avions torna a ser Ryanair, malgrat que el 2017 ha reduït connexions en relació a l’estiu passat. Una tònica habitual de la marca irlandesa, en concret aquest any operarà a 29 destinacions, set menys que el 2016 i vint menys que fa tres anys. La part positiva però és la incorporació de companyies com Jet2, que ofereix vols a Glasgow, Manchester i Newcastle, i la polonesa Enter Air, que unirà Girona amb Gdansk i Katowicce.

A partir d’aquest diumenge torna a créixer l’activitat a l’Aeroport Girona Costa Brava. Després d’un hivern complicat on només s’han ofert tretze destinacions, la temporada d’estiu comença amb unes bones perspectives, malgrat una nova retallada de vols de la principal companyia que opera a Girona, Ryanair. La firma irlandesa treu set destinacions que el 2016 sí operaven des de l’aeroport entre les quals hi ha Palma, Marraqueix o l’Alguer, una destinació que mai havia faltat a l’estiu des de que la companyia té base a Girona.

Des de bon matí ja s’ha notat un augment de passatgers en els mostradors de facturació de la terminal de l’aeroport. El degoteig de viatgers era constant i l’arribada d’autocars amb turistes ha estat freqüent. Res a veure amb la imatge de l’hivern on passaven hores sense passatgers a la instal·lació.

Entre les novetats principals d’aquest any hi ha l’arribada d’Enter Air, una companyia polonesa que connecta Girona amb Katowicce i Gdanks, i la britànica Jet 2 que portarà turistes de Glasgow, Manchester i Newcastle. L’aterratge a Girona d’aquestes dues línies aèries permet compensar la nova retallada de vols de Ryanair, que s’ha mantingut constant des de que té base a l’Aeroport del Prat de Barcelona.

A les dues noves incorporacions cal sumar les companyies que habitualment volen a l’aeroport gironí a l’estiu com Thompson Airways, que ha ampliat la seva oferta i aquest any volarà a Glasgow, a més de Londres, Birmingham i Manchester, destinacions que ja eren habituals en la companyia. També continuen operant des de Girona aquest estiu Thomas Cook, que oferirà vols a Brussel·les, i Tui Nederland que vola a Amsterdam.