L’Acústica torna a repetir els 100.000 espectadors de l’any passat i consolida la seva condició de “gran festival”

Des de l'organització destaquen que mantenir el públic, malgrat que ha estat una edició "complicada", els reforça de cara al 2018

El Festival Acústica de Figueres tanca la seva 16a edició consolidant la barrera dels 100.000 espectadors que va aconseguir l’any passat. Una xifra que des de l’organització consideren que és “molt rellevant” perquè reconeix l’Acústica com el tercer festival en nombre d’espectadors entre tots els que se celebren a Catalunya. El seu director, Xavi Pascual, reconeix que aquesta ha estat una edició “complicada” pels atemptats de Barcelona i Cambrils i perquè la climatologia no ha acompanyat. Per això, Pascual assegura que des de l’organització estan “molt satisfets” de mantenir una quantitat de públic tan gran malgrat els inconvenients. “Per a nosaltres és molt bo veure com, malgrat que el temps no ha acompanyat, no ho hem notat, això ens reforça”, ha reblat Pascual.

Nou èxit de públic en l’edició de l’Acústica 2017. El festival s’ha acomiadat aquest diumenge amb el concert de Pot Petit i l’Orquestra Di-versiones, que han omplert la Rambla de nens i pares. En total 100.000 persones s’han acostat a Figueres durant els quatre dies que ha durat el festival. Una xifra que el director de l’Acústica, Xavi Pascual, reconeix que els dona força de cara a les properes edicions, sobretot després de les dificultats que han patit aquest any.

Els concerts amb més afluència de públic han estat, com és habitual, els que se celebren a la Rambla. Divendres va ser Txarango qui va tornar fer petit aquest emblemàtic carrer de Figueres, en el què ha estat l’esdeveniment més multitudinari. El binomi format per Manel i Els Amics de les Arts, que van actuar dissabte també va portar milers de persones a la Rambla.

Amb tot, cal destacar la bona afluència de públic en altres escenaris de la ciutat. La Plaça Catalunya ha estat un dels espais que ha rebut més espectadors. Destaca especialment les actuacions de C Tangana i Bad Gyal de dijous, que va reunir milers de joves, i la de l’extremenya Bebe dissabte, que va congregar un gran nombre de persones.

Una edició “complicada”

Tot plegat en una 16a edició marcada pels entrebancs que han hagut de superar els organitzadors. L’últim el de la climatologia. Malgrat que el temps no ha acompanyat – divendres fins i tot va ploure – Pascual es mostra “molt satisfet” per la confiança que els ha fet el públic. “Hem tingut edicions de molta calor i sol, però aquesta no ha estat la millor en aquest aspecte”, assegura.

Meteorologia al marge, el director ha explicat que els atemptats a Barcelona i Cambrils no eren bon presagi, i de fet, es van incrementar les mesures de seguretat. A banda, un cop finalitzada l’edició de l’any passat no es tenia la certesa que el festival podria celebrar-se, i això ha fet arribar als organitzadors molt just a la cita.

Esponjar el públic

Una de les preocupacions de l’organització ha estat fer més accessibles els concerts. Per això aquest any s’ha afegit l’escenari de la Plaça de la Palmera. “Volíem esponjar el públic perquè fos més còmode poder anar als concerts i ho hem aconseguit. De fet era una demanda dels propis espectadors”, ha reblat Pascual.

En aquest sentit, el director també ha destacat que la zona dedicada als ‘Food Trucks’ ha funcionat “molt bé” igual que les altres activitats paral·leles com la Fira del Disc de Col·leccionista que ha tingut una gran afluència de públic. “Hem aconseguit que si algú no escolta cap concert pugui passar-se una Acústica de nassos”, ha conclòs.