La sector hoteler gironí preveu una ocupació de fins al 85% a la costa durant el mes d’agost

La primera quinzena serà la més forta després d'un juliol que ha complert les previsions amb xifres entre el 70 i el 80%

0
338

El sector hoteler gironí augura un bon mes d’agost amb una ocupació que a la Costa Brava centre i sud es pot situar entre el 80 i el 85%. La Federació d’Hostaleria espera que la primera quinzena sigui la més forta i que a l’Alt Empordà les xifres se situïn entre el 75 i el 80%. A la ciutat de Girona i rodalies s’espera una ocupació entre el 75 i el 80% i a l’interior de la Selva, entre el 60 i el 65%. Pel què fa a la Garrotxa, les previsions apunten a una ocupació d’entre el 75 i el 80% i al Ripollès i la Cerdanya, entre el 70 i el 75%. Les dades de reserves apunten que a partir del 15, l’ocupació baixarà un 5% a tota la demarcació tot i que hi podrien haver reserves de darrera hora. L’ens assegura que les previsions del juliol s’han complert. En aquest sentit, a l’Alt Empordà s’ha situat al 68%; a la Costa Brava centre ha estat del 76% i a la Costa Brava Sud, del 56%. A Girona, s’ha situat en el 74%; a la Selva al 62%; a la Garrotxa al 56%; al Ripollès ha estat del 60% i a la Cerdanya del 56%.
La Federació d’Hostaleria de les comarques gironines ha fet públiques les dades d’ocupació del juliol i les previsions per l’agost, que s’inicia aquest dimecres. El sector assegura que durant aquest mes les previsions s’han complert. Així, a l’Alt Empordà l’ocupació ha estat del 68%, a la Costa Brava centre ha estat del 76% i a la sud, del 80%.

A Girona ciutat i rodalies, la xifra s’ha enfilat fins al 74% mentre que a la Selva ha estat del 62% i a la Garrotxa del 56%. Pel què fa al Pirineu, el Ripollès ha tingut una ocupació del 60% i la Cerdanya del 56%.

Des de l’ens destaquen que les xifres assolides es deuen sobretot als preus que han ofert els establiments del litoral que tenen agremiats.

Pel què fa a l’agost, el sector es mostra optimista i espera que les dades més altes s’aconsegueixin durant la primera quinzena. Així, a l’Alt Empordà s’esperen una ocupació d’entre el 75 i el 80% i a la Costa Brava centre i Sud d’entre el 80 i el 85%.

A la ciutat de Girona i rodalies, s’espera que la xifra estigui entre el 75 i el 80% i a l’interior de la Selva, entre el 60 i el 65%. A la Garrotxa, les reserves auguren una ocupació d’entre el 75 i el 80% i al Ripollès i la Cerdanya s’espera que estiguin entre el 70 i el 75%.

La federació preveu que a partir del 15 d’agost les reserves afluixin i baixin a tota la demarcació en un 5%. Malgrat això, asseguren que estan amatents a les peticions de darrera hora.

Catalans i francesos

Pel què fa al perfil de visitants, la majoria són parelles de mitjana edat i famílies catalanes, seguides de les franceses.

La previsió és que aquest mes d’agost també hi hagi turistes de la resta d’Espanya, britànics, russos, belgues, alemanys i holandesos. El russos, però, es concentraran sobretot als municipis de Lloret de Mar i Blanes (Selva).

La mitjana d’estades és diferent al litoral gironí que a l’interior. En aquest sentit i igual que el mes de juliol, a les zones costaneres la mitjana d’estades oscil·larà entre 4 i 5 dies, i en canvi a Girona ciutat i a les zones d’interior i muntanya, es troba entre 2 i 3 dies.

Malgrat els percentatges alts d’ocupació, des del sector recorden que les xifres són lleugerament inferiors a les registrades la temporada passada. Ho atribueixen sobretot a l’estabilització dels destins de l’arc mediterrani com Turquia o Tunísia i a les ofertes que països competidors com Croàcia estan fent als turistes.

FER UN COMENTARI