La Generalitat destinarà 108,20 MEUR a les comarques gironines aquest 2020

Pere Vila justifica que no hi hagi partida específica per al nou Trueta perquè encara no se n'ha decidit l'emplaçament

0
106
El secretari general del Departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda, Albert Castellanos, i el delegat del Govern a Girona, Pere Vila, durant la presentació dels pressupostos a la demarcació aquest 31 de gener del 2020

La Generalitat xifra en 108,20 milions d’euros (MEUR) la inversió efectiva que rebran les comarques gironines amb els pressupostos del 2020. Perquè a aquelles inversions reals que recull el projecte, s’hi sumen també les d’altres organismes i consorcis que reben fons públics. Per comarques, la que rebrà més injecció de diners serà el Gironès (35,17 MEUR), seguida de la Selva (23,62 MEUR) i l’Alt Empordà (13,54 MEUR).

I pel què fa a projectes, el delegat del Govern, Pere Vila, ha volgut destacar aquells referits a infraestructures (com la millora de la C-66 entre Cornellà del Terri i Sant Ferriol), a equipaments educatius (com els nous instituts de Vilablareix i Caldes) o els que milloraran el sistema d’abastament d’aigües i la xarxa de depuradores. El delegat també ha justificat que no hi hagi cap partida específica per al nou Trueta –l’hospital sí que rebrà però 3,48 MEUR- perquè el Departament encara no n’ha decidit l’emplaçament.

FER UN COMENTARI