Girona comença a reposar els contenidors que es van cremar arran dels disturbis

L'Ajuntament diu que encara caldrà esperar uns dies perquè tots estiguin a lloc a la zona compresa entre Gran Via i Barri Vell

Policies Nacionals passant al costat de contenidors en flames a Girona, el 16 d'octubre del 2019

L’Ajuntament de Girona començarà a reposar aquesta setmana els contenidors que va retirar o es van cremar arran dels disturbis que va viure la ciutat després de la sentència de l’1-O. Els operaris de l’empresa ‘Girona + Neta’ els tornaran a posar a lloc, però el consistori ja avança que encara caldrà esperar uns dies perquè s’acabin de reposar tots. Entre d’altres, perquè hi ha cotxes aparcats en llocs on abans hi havia contenidors (i caldrà avisar-ne els propietaris) o perquè, després de reasfaltar el tram de la Gran Via Jaume I, s’hauran de pintar les zones on se situaran. La intenció, això sí, és que la recollida de residus al Mercadal i el Barri Vell, però, ja es pugui restablir amb normalitat entre avui i demà al vespre.
L’Ajuntament de Girona, a través de l’empresa ‘Girona + Neta’, començarà aquesta setmana a reposar els contenidors de recollida de residus dels llocs d’on s’havien tret en les últimes setmanes. Arran dels aldarulls del passat 16 d’octubre, en què hi van haver una trentena de contenidors cremats, el consistori va retirar de forma provisional els contenidors d’escombraries de la zona de la Gran Via de Jaume I i els carrers del voltant i va aturar temporalment el servei de recollida selectiva amb cubells a diversos carrers del Barri Vell i del Mercadal.

Es preveu que en els propers dies es puguin tornar a col·locar la gran majoria de contenidors a les àrees de recollida de residus que no havien estat operatives en les últimes setmanes i que la recollida al Barri Vell i al Mercadal es pugui restablir amb normalitat entre avui i demà al vespre. També es tornaran a posar en les properes hores els contenidors intel·ligents de la plaça de Catalunya.

“La nostra voluntat és que es pugui restablir la normalitat al més aviat possible, però s’ha de tenir en compte que en algunes zones de contenidors hi ha vehicles estacionats que haurem d’avisar i que en l’àrea de la Gran Via de Jaume I que s’ha reasfaltat cal tornar a col·locar els elements delimitadors de les àrees de cubells”, ha explicat el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés.

L’àrea afectada per la retirada provisional de contenidors i cubells comprèn la Gran Via de Jaume I (entre l’avinguda de Sant Francesc i la plaça de la Independència), l’avinguda del 20 de Juny, el passeig de Canalejas, el carrer de Jaume Pons i Martí, l’avinguda de Sant Francesc, la plaça de Catalunya, el carrer Sèquia, el carrer de les Hortes, el carrer de la Cort Reial, la plaça de les Castanyes, el carrer d’Eiximenis, el carrer de Santa Clara, la rambla de la Llibertat, el carrer d’Albereda, la plaça del Vi, la plaça dels Bell-lloc, el carrer dels Ciutadans, el carrer de les Ballesteries i la pujada de Sant Feliu.