Enxampen dos homes a l’aeroport de Girona amb tres maletes carregades de tabac de contraban

La Guàrdia Civil els va interceptar quan van arribar en un vol procedent d'Estònia amb la mercaderia, que té un valor de 10.400 euros al mercat

La Guàrdia Civil va enxampar el passat divendres a dos homes d’origen ucraïnès que van arribar a l’aeroport Girona Costa Brava amb tres maletes carregades amb 3.300 paquets de tabac de contraban. L’Agència Tributària ja havia alertat la policia que tenien sospites que es volia introduir tabac a través d’un vol procedent de Tallin (Estonia). En total, la mercaderia tindria un preu al mercat de 10.400 euros. Els agents els van detenir per separat i els acusen d’infringir la Llei de Contraban. A un d’ells el van localitzar quan va agafar una maleta de grans dimensions de la cinta de recollida d’equipatges del seu vol. A l’altre, quan pretenia llogar un cotxe a les instal·lacions de l’aeroport.

Tres maletes plenes fins a dalt de tabac de contraban. Això és el que es van trobar agents de la Guàrdia Civil el passat divendres a l’Aeroport de Vilobí d’Onyar (Selva). Al matí va aterrar a la infraestructura gironina un vol procedent de Tallin. Qui va alertar als agents van ser funcionaris de l’Agència Tributària espanyola que sospitaven que alguns passatgers pretenien introduir tabac de contraban.

Amb la lupa posada en aquest vol, la Guàrdia Civil va fer control específic dels equipatges. Una maleta de grans dimensions que hi havia a la cinta de recollida va ser la primera en aixecar les sospites. Quan un home es va acostar per a agafar-la, li van demanar que els acompanyés. Aleshores, la policia va passar la maleta per l’escàner, que els va permetre veure que estava plena de paquets de tabac. En concret, hi havia 940 caixes de la marca NXZ Amercian Blend, 134 de NZ Black i deu de la marca Kophoa.

A banda d’aquesta maleta interceptada, la Guàrdia Civil en va trobar dues més de semblants a la cinta de recollida d’equipatges que ningú havia agafat. L’etiqueta amb el codi de barres va portar-los a un altre passatger. Els agents el van trobar a les mateixes instal·lacions de l’aeroport fent els tràmits per llogar un cotxe. Als dos homes, d’origen ucraïnès, els van traslladar a dependències policials per poder obrir les maletes. A l’interior de les dues maletes del segon home hi havia 2.016 paquets de tabac de la marca NZ i 200 més de la marca NZ American Blend.

En total, a les tres maletes dels dos homes hi havia 3.300 caixes de tabac. El cost de mercat arribaria als 10.400 euros. La Guàrdia Civil acusa als dos homes d’infracció de la Llei de Contraban.