Detenen un menor per ferir amb una barra de ferro un agent dels Mossos

Se l'acusa de desordres públics, atemptat a agent de l'autoritat i lesions

Els Mossos d’Esquadra han detingut un menor per haver ferit un agent dels Mossos d’Esquadra durant la protesta per l’1-O davant la Subdelegació de l’Estat a Girona. El jove va colpejar l’agent i li va fer un tall obert a la barbeta. Després que la policia l’identifiqués allà mateix, se’l va citar a comissaria, on s’ha presentat voluntàriament aquest divendres i se l’ha arrestat. Se l’acusa de desordres públics, atemptat a agent de l’autoritat i lesions. Segons ha pogut saber l’ACN, precisament, el jove estava a punt de complir la majoria d’edat quan va ferir l’agent (perquè l’endemà era el seu aniversari). Ara, els Mossos el posaran a disposició de la fiscalia de menors.
La protesta de dilluns al vespre davant la Subdelegació de l’Estat va congregar fins a 3.000 persones. Els manifestants, però, no es van poder acostar a l’edifici. A banda i banda de l’avinguda Jaume I, tanques entrellaçades amb cadenats impedien apropar-se a menys d’un centenar de metres de la Subdelegació. I al darrere, es van mobilitzar fins a una vintena de furgones i més de mig centenar d’agents dels ARRO i la Brigada Mòbil.

El punt més calent de la protesta, ja des d’un inici, va ser l’extrem que donava al carrer de al Sèquia. Aquí, centenars de joves van llançar pintura, ous i altres objectes –com ara llaunes de cervesa- contra els Mossos. A més, durant les tres hores que va durar la protesta, es van viure enfrontaments i moments de tensió amb la policia.

Durant la concentració, un agent dels Mossos d’Esquadra va resultar ferit. Un jove, menor d’edat, el va ferir a la barbeta amb una barra de ferro. L’agent va necessitar rebre atenció mèdica, però no ha causat baixa.

Detingut a comissaria

Els Mossos van identificar el menor allà mateix i després se’l va citar a comissaria. El noi s’hi ha presentat avui i allà l’han detingut. Se l’acusa dels delictes de desordres públics, atemptat a agent de l’autoritat i lesions.

Els Mossos el portaran aquest divendres mateix davant la fiscalia de menors. Es dona la circumstància, segons ha pogut saber l’ACN, que en el moment dels fets el jove estava a punt de complir la majoria d’edat. De fet, quedaven poques hores perquè celebrés l’aniversari (ja que va néixer un 2 d’octubre).