Denuncien l’alcaldessa de Girona a la junta electoral per la “inauguració encoberta” del Pont del Dimoni

Ciutadans també acusa el regidor d'Urbanisme d'infringir la llei de règim electoral

0
580
Pla general del pont del Dimoni de Girona, amb un operari caminant per l'arc, aquest 28 de març del 2019

Ciutadans (Cs) ha denunciat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el regidor d’Urbanisme, Joan Alcalà, davant la junta electoral de zona per la “inauguració encoberta” del Pont del Dimoni d’aquest dijous. El partit considera que la llei orgànica de règim electoral general (LOREG) és “molt clara” quan a l’article 50 subratlla que, en període electoral, “queda prohibit qualsevol acte d’inauguració d’obres o serveis públics o projectes, sigui quina sigui la denominació utilitzada”. La portaveu de Cs a l’ajuntament, Míriam Pujola, sosté que Madrenas “s’ha tornat a saltar les lleis per fer la inauguració”. Fonts del govern municipal afirmen que no s’ha fet cap inauguració i que la llei no impedeix posar en servei unes obres.
Pujola ha denunciat Madrenas i Alcalà davant la junta electoral de zona de Girona perquè considera que aquest dijous han infringit la llei que prohibeix inaugurar obres durant el període electoral.

La portaveu de Cs exposa que la inauguració del Pont del Dimoni “no figurava en l’agenda dels regidors ni en la del govern municipal” però, tot i això, apunta que ha estat un acte del qual “s’ha fet difusió pública” i que ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa i el regidor “en la seva condició d’autoritats”. Per això, Cs considera que el govern capitanejat per Marta Madrenas “s’ha tornat a saltar les lleis per fer la inauguració”.

Fonts del govern municipal subratllen que no ha estat una inauguració i que, de fet, les obres encara no estan acabades.

FER UN COMENTARI