Creen ‘El bosc de la llibertat’ per al Girona Temps de Flors

És una iniciativa conjunta d'Òmnium Gironès, ANC i ADAC a una vuitantena de balcons del carrer Ciutadans per denunciar els moments "delicats" que viu Catalunya

0
1273

Òmnium Gironès, l’Assemblea Nacional Catalana i l’Ateneu d’Acció Cultural s’han unit aquest any per impulsar conjuntament el muntatge ‘El bosc de la llibertat’ durant el Girona Temps de Flors, un projecte que se centra en la simbologia de la llibertat i de la pau pels “moments delicats” que viu Catalunya. Es tracta d’un bosc imaginari format per 450 arbres de color groc repartits per uns 80 balcons i amb més de 6.000 reproduccions de coloms blancs que s’enlairen cap a la llibertat. La Pau està representada per coloms de l’artista Pablo Picasso i la Llibertat, a través del color groc. El muntatge ja es pot veure al carrer Ciutadans al Barri Vell de la ciutat. El Girona Temps de Flors es farà del 12 al 20 de maig.
Les entitats impulsores expliquen que ‘El bosc de la llibertat’ és groc perquè “aquest color s’ha guanyat un lloc a tots els pobles i ciutats de Catalunya per expressar el rebuig al que està passant al país i amb els presos polítics i els exiliats”. Les tres entitats consideren que cal “treballar units per crear un país cohesionat capaç de tirar endavant i construir una societat justa i lliure on s’escolti la veu de tothom i tothom s’hi senti partícip”.

La realització del projecte ha comptat amb la col·laboració de voluntaris de les tres entitats que s’han encarregat dels elements del muntatge, de Serveis Panella, que ha deixat les instal·lacions per preparar el projecte; i a membres de la Brigada municipal de Girona.

FER UN COMENTARI