La ciutat de Girona bull d’activitat des d’aquest dijous al matí amb els preparatius de Temps de Flors. Tot i que la mostra arrenca oficialment el dissabte, són molts els patis i exposicions que ja s’han començat a preparar aquest dijous. Les escales de la catedral es convertiran en una catifa d’hortènsies, falgueres i gespa, mentre que la plaça del Vi serà un bosc amb un esclat de color vermell per demostrat l’activitat frenètica de la ciutat. Enguany la flor natural torna als patis després de superar les restriccions per sequera. En total hi haurà 146 projectes repartits en 114 espais expositius.
Aquest dissabte arrenca la mostra de Temps de Flors i per tenir-ho tot a punt, són molts els creadors que ja estan treballant en els seus projectes des d’aquest dijous a primera hora. El Barri Vell s’ha omplert de furgonetes de les brigades municipals i d’empreses florals que s’han topat amb les de repartidors que hi ha habitualment i els grups turístics que visiten la ciutat. Caos circulatori a banda, la ciutat comença a barrejar fragàncies de flors i plantes que hi haurà a les exposicions durant deu dies.
A les escales de la catedral (que és la joia de la corona de la mostra floral) hi haurà un conjunt d’hortènsies i falgueres que faran de catifa verda i blanca. A tot voltant hi haurà gespa que emmarcarà el retorn de la flor natural a la mostra, per oblidar una edició com la de l’any passat que estava immersa en restriccions per la sequera.
A la plaça dels Apòstols hi ha dues instal·lacions més. Una d’elles intentarà explicar la història de les pedres que té el centre històric i ho farà a partir d’un riu floral, plantes aromàtiques i llibres. Al davant de la porta de la catedral, Pere Anton Parellada i Carla Fuster muntaran una “barricada” de tres metres d’alçada feta amb sacs de terra per “recordar com es protegeix el patrimoni en temps de guerra”. Aquests sacs tindran plantes que brotaran de dins. Seran “espècies autòctones i amb poca necessitat de reg” i volen mostrar “l’esperança” de l’arribada dels temps de pau.
Una de les portes d’entrada a la mostra floral és la plaça del Vi. Habitualment hi ha muntatges al balcó de l’ajuntament i en altres edificis del voltant. Aquest any, l’escola d’art floral Smilax han decidit muntar un bosc. Per fer-ho recobreixen algunes de les columnes que hi ha al llarg de la plaça amb vegetació verda i també fulles vermelles. La idea de tenyir els arbres de colors és per simbolitzar “l’activitat i el ritme que té la ciutat”.
Els arbres del muntatge estaran repartits al llarg de tota la plaça per tal que la gent hagi de recórrer-la tota i en el seu camí s’endinsi en aquest màgic bosc floral com a porta d’entrada a la resta d’instal·lacions que hi haurà aquest any a Temps de Flors. La inauguració oficial de la mostra serà el dissabte al matí, però molts curiosos ja aprofiten entre el dijous i el divendres per començar a fer el tafaner i recórrer alguns dels patis abans que es doni el tret de sortida oficial. Ho fan davant d’uns turistes que queden embadalits per la quantitat de flors i vegetació que hi ha a tots els racons del Barri Vell, mentre pregunten què passa a la ciutat i intenten immortalitzar els muntatges amb fotografies, encara que estiguin a mig muntar.
Lleida ho té pràcticament tot a punt per celebrar la 44a edició d'una de les seves festes per excel·lència, l'Aplec…
La Guàrdia Urbana destinarà 170 efectius per vetllar per la seguretat i mobilitat durant la Festa Major de Lleida que…
L’Ajuntament de Lleida ha preparat un programa d’actes de la Festa Major de Lleida per a tothom i perquè el conjunt de…
La Plaça Josep Prenafeta de Lleida, just davant de l'Auditori municipal Enric Granados, ha celebrat avui l'acte institucional de commemoració…
L’Ajuntament de Reus dona el tret de sortida a la Festa Major de Sant Pere 2025 amb la presentació del…
La tercera edició del correfoc Cagafocs de la Colla de Diables Cagarrieres il·luminarà la nit del dissabte 24 de maig…
Esta web utiliza cookies.