Blaumut, Lori Goldston i Miki Núñez actuaran a l’Strenes de Girona

El Kanka i La Casa Azul també formen part de la programació del festival

Pla mitjà de Miki Núñez en una imatge promocional.
El Festival Strenes de Girona comptarà amb el retorn de la banda Blaumut als escenaris que presentaran el seu nou disc. Es tracta d’un concert a les escales de la Catedral el 30 d’abril en què el grup oferirà al públic les noves cançons del seu quart disc. El 3 d’abril, La vioncel·lista Lori Goldston commemorarà a l’Auditori de Girona els 25 anys del disc ‘Nirvana Unplagged in New York’. Goldston va acompanyar Kurt Cobain en el concert que es va fer el 1993 i vindrà a Girona acompanyada per la banda de tribut de Nirvana The Buzz Lovers. El 25 d’abril Miki Núñez també passarà per l’Auditori en un concert farcit de col·laboracions. Núñez torna a Girona després que aquest novembre presentés a la Mirona el seu disc ‘Amuza’.
Des de Màlaga, El Kanka també formarà part del cartell d’Strenes. El cantautor presentarà el nou EP ‘CanEpé’ i farà un repàs per alguns dels temes que han marcat la seva carrera, marcada per la fusió de rumba, pop i música llatina.

Les escales de la Catedral de Girona sonaran a ritme de pop electrònic durant la nit del dissabte 2 de maig, de la mà de La Casa Azul. Guille Milkyway interpretarà alguns dels èxits de la banda com ara ‘La Revolución Sexual’ o ‘Podría Ser Peor’. Milkyway retorna a terres gironines després que el març de l’any passat presentés el nou disc ‘La gran esfera’ a la sala la Mirona de Salt (Gironès).

Strenes també tindrà la figura femenina més representativa del panorama musical català: SUU. A principis del 2020 traurà el seu segon disc, ‘Ventura, i el divendres 3 d’abril el presentarà de forma oficial amb un concert a La Mercè.

El festival també tindrà un espai per l’indie rock espanyol amb el grup León Benavente, que actuarà el dissabte 4 d’abril a la Mirona. La banda acaba de publicar el tercer disc, ‘Vamos a volvernos locos’ i el presentaran a Girona aquesta primavera.

El divendres 17 d’abril la sala de Cambra de l’Auditori de Girona Lee Ranaldo i Raül Refree presentaran per primera vegada ‘Names of North End Women’, el disc que han enregistrat conjuntament. En ell presenten noves sonoritats i està basat en els noms de carrers de dona de la ciutat canadenca Winnipeg. Ranaldo és cantant de Sonic Youth i Refree és un productor català que ha reballat amb Sílvia Pérez Cruz, Rosalía o Albert Pla.

El festival Strenes, que arrencarà el 28 de març i finalitzarà el 3 de maig, posarà les entrades dels concerts anunciats a la venda aquest dimecres a les nou del matí. Un dels grups que ja havia anunciat la seva participació a l’Strenes, Sopa de Cabra, ja ha pràcticament exhaurit totes les entrades.