Critiquen que es manté la manca de protecció per al personal del transport sanitari

El sindicat acusa el CatSalut i el SEM de "mirar cap a un altre costat"

L’Agrupació d’Ambulàncies de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO de Catalunya ha criticat que es manté la manca de mesures de protecció per al personal del transport sanitari.

El sindicat ha recordat que durant la primera onada de la covid-19 es va patir una falta d’equips de protecció i ha assegurat que en el moment actual se’ls “continua discutint i negant” l’ús de mascaretes o guants. Ha afegit que també han de fer servir equips reutilitzables, sense tenir el temps necessari per a la neteja dels EPI ni dels vehicles.

També critiquen que els treballadors no tenen temps d’arribar a les bases i dutxar-se i canviar-se la roba amb la que han treballat. Per tot, han afirmat que s’està incompliment la normativa en riscos biològics.

L’agrupació ha acusat el Servei Català de la Salut i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) de “mirar cap a un altre costat” i ha lamentat que continuen sense auditar ni exigir l’aplicació de les mesures de protecció imprescindibles a les empreses adjudicatàries de l’activitat del transport sanitari.

“Ens sentim que la càrrega de treball que produeix aquest tipus de serveis ja ens suposa un risc, i a més a més no s’estan aplicant les mesures necessàries de protecció que s’han sol·licitat per part dels professionals, i que són negades per part de les empreses –que continuen actuant de manera irresponsable en no voler aplicar les mesures que garanteixen la seguretat i la salut de les seves treballadores i treballadors-, fins i tot s’atreveixen a no obeir mesures cautelars imposades pels tribunals”, ha afirmat en un comunicat.

Pel que fa al CatSalut i el SEM, no només els acusen de no reaccionar davant d’aquestes denúncies sinó que els acusen d’impedir la convocatòria de la Mesa nacional de seguiment de l’activitat del transport sanitari, on afirmen que s’hauria de debatre i corregir les mancances.

L’agrupació sindical ha acusat les empreses privades d’ambulàncies de “prioritzar la rendibilitat de beneficis per al seus accionistes” i no aplicar les mesures de seguretat i salut necessàries en la situació de pandèmia actual. “Aquest fet posa en risc la salut no sols dels professionals, sinó de tota la població de Catalunya”, han sentenciat.