Condemnat el propietari d’una clínica dental de Girona per estafar 64 pacients

L'acusat va provocar lesions a nou clients i va continuar cobrant serveis tot i saber que tancaria el negoci

L’Audiència ha condemnat el propietari d’una clínica dental de Girona i una auxiliar per haver fet tractaments odontològics sense titulació entre els anys 2008 i 2014. A més, el titular del negoci ha reconegut que va causar lesions a nou pacients i que va estafar 64 clients a qui va deixar penjats quan, sense avís, va traspassar el negoci el desembre del 2014 “sense haver completat gran part dels treballs contractats”, tot i haver-los cobrat per avançat a través de finançament bancari. Fiscalia, acusació i defenses han arribat a un acord en la part penal.
A l’acusat li imposen 1 any i 11 mesos de presó i 12.960 euros en multes per estafa, intrusisme professional i lesions. L’auxiliar haurà d’abonar una multa de 3.240 euros per intrusisme.
Fiscalia, acusacions particulars i defenses han arribat a un conformitat en la part penal, que ha rebaixat considerablement la pena a la que s’enfrontaven inicialment els processats. La fiscalia demanava 5 anys de presó i 18.000 euros en multes per al propietari de la clínica. Per a l’auxiliar sol·licitava 2 anys de presó.
Falta per acabar de resoldre la part civil, és a dir, les indemnitzacions que cobraran les víctimes de la clínica. Això està previst que es tanqui dilluns vinent, en una segona sessió del judici.