Girona impulsa el programa Reallotgem per a persones que han perdut l’habitatge

Avatar photo

La iniciativa, fruit d’un conveni amb l’Agència de l’Habitatge, permetrà reallotjar 20 famílies que actualment estan en allotjaments temporals i 22 més que estan a l’espera de valoració

L’Ajuntament de Girona cercarà una alternativa habitacional a través del programa Reallotgem per a persones i famílies en situació extrema de necessitat en matèria d’habitatge, una iniciativa promoguda a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Es tracta de famílies i persones en situació d’emergència econòmica i social, que han obtingut la proposta favorable d’adjudicació d’habitatge per part de la mesa d’emergència i que estan pendents de reallotjament.

Actualment, l’Ajuntament de Girona està donant resposta a 20 famílies que han perdut el seu habitatge i que estan en aquesta situació extrema reubicant-les en allotjaments temporals. Però ara, gràcies al programa Reallotgem, poden optar a un habitatge de forma estable durant almenys 5 anys. A banda d’aquests 20 casos, cal tenir en compte que també hi ha 22 famílies que estan a l’espera de valoració i que requeriran aquesta assistència per la situació d’emergència social i econòmica que viuen.

Gràcies a aquesta iniciativa, les famílies que estan en una situació extrema que han perdut l’habitatge passaran de tenir un allotjament provisional a un de definitiu, ja que se’ls ofereix un contracte de 5 anys”, ha assegurat la regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Girona, Annabel Moya. “Durant aquest temps poden remuntar, reconstruir el seu projecte de vida i refer-se de l’impacte que suposa perdre l’habitatge”, ha dit Moya, qui ha destacat que “es tracta d’un gran impacte emocional i psicològic, sobretot pels infants”. “Des del govern de Girona no pararem de pedalar per posar en marxa mecanismes i iniciatives que ajudin famílies, gent gran i jovent, que estan patint l’emergència habitacional”, ha conclòs la regidora.

Es tracta d’un programa innovador, ja que la Generalitat de Catalunya garanteix el pagament del lloguer a les persones propietàries i un pagament per avançat de 18 mesos. Pel que fa a les persones allotjades, pagaran entre un 10% i un 18% del preu del lloguer, en funció dels seus ingressos, segons es recull en la llei 24/2015. L’import màxim de la renda mensual dels contractes de lloguer s’ajustarà als límits establerts per la Llei 11/2020, del 18 de setembre, de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatges.

L’Ajuntament de Girona s’encarrega de captar els habitatges i, a canvi, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya compensarà les gestions fent una aportació per habitatge captat i incorporat al programa.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Club de la Feina de Roses reprèn el servei presencial

Notícia següent

Comença la prohibició de fer foc al bosc, que s’allargarà fins al 15 d’octubre

Notícies relacionades