La Fira de Nadal i la Il·luminació Nadalenca ja estan en marxa a Blanes

Les parades amb objectes nadalencs es podran visitar al Passeig de Dintre fins el 18 de desembre, i la il·luminació s’encendrà fins el 8 de gener

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Aquest passat divendres, coincidint amb la inauguració del Pessebre Monumental, també es va posar en marxa la Fira de Nadal, un esdeveniment que s’ha recuperat al centre del municipi després de 10 anys d’ençà que no s’havia celebrat. Està instal·lada al Passeig de Dintre, al costat del Diorama, i inclou diversos atractius.

Estarà en marxa fins al diumenge 18 de desembre, i ofereix productes genuïnament nadalencs allotjats en les tradicionals casetes de fusta que caracteritzen aquest tipus d’esdeveniments. S’han arrenglerat de dues en dues al llarg del passeig, i l’horari de funcionament serà ininterrompudament cada dia des de les 11 del matí fins a les 8 del vespre.

S’hi pot trobar productes relacionats amb el Nadal com ara flors i arbres de Nadal;  torrons; dolços i pastissets típics d’aquests dies; vins i caves; moscatell, garapinyades i fruits secs per les llargues sobretaules dels àpats nadalencs; creps, productes de decoració nadalenca; detalls per regalar; i mil-i-un complements per aquestes festes. Un bon grapat de productes per decorar la casa i regalar.

 

Actuacions i Tallers de Manualitats

Per completar l’activitat de les parades també hi ha Tallers de Manualitats Gratuïts cada dia amb motius nadalencs, així com actuacions artístiques de música, màgia i altres entreteniments destinats al públic infantil i familiar. Precisament la tarda d’aquest passat divendres ja va haver-hi la primera actuació musical, i al llarg dels següents dies, coincidint amb els dies festius, també n’hi haurà d’altres.

Algunes actuacions, com la d’ahir, són itinerants. D’altres s’allotjaran a l’escenari alçat expressament per a l’ocasió que hi ha a tocar del Passeig de Dintre amb el Carrer Muralla. En total, hi haurà hagut nou actuacions al llarg de tota la fira: cantants, músics, mags, personatges de la factoria Disney, una rondallaire, música en viu i fins i tot el campament d’un patge dels Reis Mags que culminarà el darrer dia de la Fira de Nadal, el diumenge 18 de desembre.

Per la seva banda, els Tallers de Manualitats estan allotjats en una carpa situada al costat de la Fira de Nadal, pensats perquè puguin participar-hi gent de totes les edats. Hi ha un munt d’activitats per realitzar: postals de Nadal, decoració nadalenca en fusta i en desplegables, pintar figures de guix, originals formes per penjar a l’arbre de Nadal, barrets amb formes d’animals, caretes del Pare Noel, elaborats arbres de Nadal fets amb pinyes pintades, figuretes del Caga Tió petites, fetes amb troncs de fusta… un reguitzell d’activitat que els i les més traçudes poden elaborar amb l’ajuda dels monitors i monitores que els ajudaran.

L’horari de funcionament dels Tallers de Manualitats Gratuïts que s’estan fent coincidint amb la Fira de Nadal va en funció de si es tracta d’un dia laborable o festiu. Els festius i els caps de setmana estaran en marxa d’11 a 14 h i de 17 a 20 h, mentre que els dies 2, 5, 7, 9, i del 12 al 16 de desembre –és a dir: els laborables- només ho estan a les tardes, de 17 a 20 h.

 

Il·luminació Nadalenca arreu del municipi

Si bé la Fira de Nadal s’ha recuperat enguany després d’una dècada en què no s’havia fet, en canvi, hi ha un altre element 100% nadalenc que no ha faltat a la seva cita amb aquestes festes des de fa una pila d’anys. Es tracta de la il·luminació nadalenca, que també es va posar en marxa ahir coincidint amb la inauguració del Pessebre Monumental.

Llueix repartida arreu del municipi blanenc, amb la mateixa intensitat que els Nadals del 2022, havent-hi afegit alguna zona més de la població. Aquest Nadal també es compta amb un element que ja ha passat a formar part del decorat d’aquestes festes des de fa temps: l’arbre lumínic instal·lat a la Plaça d’Espanya, un dels indrets més buscats per fer-se fotografies i selfies.

 

Completen els elements lumínics que rivalitzen en colors, els característics cartells que desitgen Bones Festes instal·lades pels Serveis Municipals, acabats de renovar i que funcionen amb llums LED. I precisament per contribuir a un major estalvi energètic, a banda d’haver incorporat aquesta tecnologia, també s’ha reduït l’horari en què estarà encès l’enllumenat nadalenc.

Estarà engegada cada dia des de 2/4 de 6 de la tarda fins a les 10 de la nit, i engalanarà els carrers de Blanes fins al 8 de gener. Val a dir que la Il·luminació i Decoració Nadalenca dels carrers de Blanes com la Fira de Nadal estan organitzats pel Departament de Promoció de la Ciutat, i en el cas del segon esdeveniment, en el marc del programa ‘Temps per Cures’ de la Generalitat de Catalunya, que pretén alliberar temps per a les famílies.