El passat dimecres va finalitzar a Blanes el cicle de xerrades sobre temes de salut relacionades amb el món farmacèutic, després que s’ha fet la segona i darrera sessió. Es va acollir al Casal Cívic Benet Ribas de la Plaça d’Espanya a les 5 de la tarda, i estava oberta a la participació de tothom en general, si bé estava adreçada especialment a la gent gran.
D’entrada la sessió es presentava amb un títol prou atractiu, perquè és una de les principals temences que tenim els humans: patir dolor. Per això, l’objectiu va ser que tots i totes les assistents tinguessin les principals nocions que cal saber al voltant d’aquesta simptomatologia. Per contestar la pregunta sota la qual es formulava la sessió, Què cal saber sobre el dolor?, es va comptar amb les aportacions dels farmacèutics Carles Torner i Meritxell de Miguel, tots dos de la Farmàcia Grima de Blanes.
Què cal saber sobre el dolor?
En primer lloc, es va contextualitzar què és el dolor, quin tipus de dolor hi ha, com es mesura, com es pot prevenir i, el més important: com es pot tractar. Després d’explicar aquests destacats aspectes, es va aprofundir sobre què és i quan apareix, i es van explicar els diferents tipus de dolor segons la durada i localització. I és que el dolor, en definitiva, és una cosa positiva en el sentit que ens alerta que alguna cosa no va bé al nostre cos i cal posar-hi remei.
També es van detallar els hàbits saludables que podem seguir per disminuir o evitar alguns tipus de dolor, així com la manera en què l’hem de tractar, diferenciant el de caràcter farmacològic i el què, en canvi, no empra els medicaments. Aprofundint més sobre aquest darrer aspecte, es van contar quins són els analgèsics més habituals, fent especial èmfasi en les seves accions, precaucions que cal tenir i els seus principals efectes adversos.
Per últim, es va parlar sobre les vies d’administració més usuals, els principals efectes adversos i es van donar consells a seguir durant el tractament perquè no ens resulti contraproduent. Precisament cal dir que el cicle es va encetar dimecres de la setmana passada tractant un tema directament relacionat amb aquest darrer aspecte: ‘El Bon Ús dels Medicaments’. En aquesta ocasió se’n va encarregar de desentrellar-ho la farmacèutica Maria Adell.
El cicle de salut format per les dues sessions celebrades els dies 9 i 15 de novembre l’han organitzat el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, i compta amb el suport de les farmàcies i l’Ajuntament de Blanes, així com del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya (CCFC) i el Servei Català de la Salut (CatSalut). Es tracta d’una iniciativa que es presenta com un ‘Programa d’Educació Sanitària Sobre el Bon Ús dels medicaments’ (PESBUM).
El comú d'Encamp té la intenció de començar a fer reunions després de Setmana Santa amb els joves i la…
El Vaticà ha confirmat que el papa Francesc ha mort per un ictus cerebral i un “col·lapse cardiovascular irreversible”. L'acta…
Una baralla per la targeta de l'autobús ha deixat dos germans apunyalats i un tercer, autor de les ferides, detingut…
La mort del papa Francesc ha dut la Generalitat de Catalunya a decretar tres jornades de dol oficial els dies…
Un nen de 7 anys ha mort presumptament enverinat amb un ou de xocolata de Pasqua per l'exparella del seu…
Encamp ha celebrat la Diada de Sant Romà de les Bons amb un reguitzell de diferents activitats al llarg d'aquest…
Esta web utiliza cookies.