Figueres presenta l’exposició col·lectiva Empordoneses

Celebra els 100 anys de biblioteca pública de Figueres

Figueres ha presentat avui ‘El despertar dels clàssics’, la 13a exposició col·lectiva multidisciplinària Empordoneses. Es podrà visitar a la Sala d’Exposicions l’Escorxador de Figueres del 30 de setembre de 2022 al 15 de gener de 2023.

Aquesta 13a edició d’Empordoneses vol sumar-se a la celebració dels 100 anys de biblioteca pública de Figueres. Per això s’han reunit alguns dels títols essencials de la literatura empordanesa i s’ha demanat a un seguit d’artistes plàstics que els reinterpretin en un altre llenguatge. Alhora també s’han convidat diversos escriptors i escriptores contemporanis perquè n’ofereixin la seva visió personal.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha destacat que “com no podia ser menys, aquesta edició tindrà com a protagonista la Biblioteca de Figueres, que aquest any fa 100 anys. A Figueres apostem per la cultura, per la cultura local i per la cultura figuerenca”.

El regidor de Cultura, Alfons Martínez, ha remarcat la nova edició de la més que consolidada exposició col·lectiva Empordoneses que “any rere any ens sorprèn i ens convida a conèixer artistes empordanesos i deixa palès una vegada més el talent de la ciutat i de la comarca”.

A l’exposició s’hi poden trobar les obres artístiques i els textos dels autors i autores del segle XXI, però també la particular col·lecció “Col·lecció del centenari”, on es poden imaginar una nova edició d’aquests clàssics empordanesos, convertits en objectes artístics que incorporen obra plàstica a la coberta i peça escrita a la contracoberta, un projecte que agermana el món de l’art i el de les paraules per celebrar els 100 anys de lectura pública a Figueres.