El Teatre de Blanes acull les sessions de la ‘5a Mostra dels Premis VOC’ d’Òmnium

Dijous i divendres a les 8 del vespre es projectaran 6 curtmetratges de ficció i 4 documentals que opten als guardons, amb entrades gratuïtes a www.voc.cat

A finals d’aquesta setmana el Teatre de Blanes allotjarà per primera vegada la ‘5a Mostra del Premis VOC, Versió Original en Català’, que organitza Òmnium Cultural amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i Òmnium Selva Marítima. Tant dijous com divendres, 11 i 12 de febrer, es faran sengles projeccions a partir de les 8 del vespre.

Cada sessió tindrà una durada d’uns 90 minuts aproximadament, i s’hi projectaran en total 6 curtmetratges de ficció i 4 documentals que opten als guardons d’aquesta nova edició. Els Premis VOC són un projecte impulsat per Òmnium amb l’objectiu d’estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat en llengua catalana, contribuir a la seva difusió i ampliar-ne el públic.

Demà dijous es projectaran ‘Panteres’, d’Èrika Sánchez; ‘París, la meca del parkour’, de Biel Macià; ‘Emília’, de Cristina Guillen; ‘Tristos Tòpics’, de Joanic Geniüt; i ‘Els que callen’, d’Albert Folk. En la segona sessió consecutiva de l’endemà divendres 12 de febrer serà el torn de ‘Camí d’Àrreu’, d’Aleix Gallardet; ‘L’estrany’, d’Oriol Guanyabens; ‘Redempció’, de Miguel Llorens; ‘Renaixem’, de David Segarra; i ‘Preludi’, d’Adrià Guxens.

Les entrades per assistir-hi són gratuïtes, i cal obtenir-les des del portal web oficial: www.voc.cat.

Premis per promocionar la Llengua Catalana al sector Audiovisual

Els treballs que es projectaran dijous i divendres a Blanes competeixen pels quatre premis que preveu el certamen: ‘Premi del Jurat al Millor Curtmetratge Documental’, dotat amb 4.000€; ‘Premi del Públic al Millor Curtmetratge Documental’, amb 1.000€; ‘Premi del Jurat al Millor Curtmetratge de Ficció’, amb 4.000€; i ‘Premi del Públic al Millor Curtmetratge de Ficció’, amb 1.000€.

VOC, Versió Original en Català significa exactament això, amb l’objectiu de promocionar l’ús de la llengua catalana al sector de l’audiovisual. Es tracta de potenciar que els nous talents emergents escullin el català com a llengua vehicular per a les seves creacions. A més a més, cada treball és un nou mitjà per ajudar a fer sentir la veu creativa dels seus autors amb les seves vivències emocionals farcides de present, amb ànsies de canviar el futur.

Amb motiu de l’actual context de la pandèmia, que ha obligat a repensar i redissenyar festivals i mostres cinematogràfiques arreu del món, aquesta cinquena edició es farà en un format híbrid. Per això, la projecció dels curtmetratges i documentals està previst que s’aculli arreu d’una trentena de municipis de Catalunya. Així, a banda de Blanes, la mostra VOC també s’acollirà a Vic, Lleida, Manresa, Reus, Barcelona, Banyoles, Tàrrega i La Seu d’Urgell, entre d’altres localitats.