fbpx

El PTT Garrotxa celebra 25 anys d’història

Avatar photo

Durant els darrers 25 anys s’han acompanyat prop de 1300 joves

Aquest 2022, el PFI-PTT Garrotxa celebra 25 anys d’història. És un recurs del Departament d’Educació de Catalunya en conveni amb l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa. El centre ofereix programes de formació i inserció adreçats a joves d’entre 16 i 21 anys que no disposen del títol d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) i que no es troben ni estudiant ni participant en altres accions de formació.

A través d’un pla basat en formació general i professional es dota als alumnes de les capacitats i aptituds necessàries per poder reinserir-se al sistema educatiu reglat o bé incorporar-se al món laboral. La finalitat del centre és proporcionar als joves noves possibilitats de continuar els seus estudis de formació professional així com l’aprenentatge imprescindible per accedir al mercat de treball amb les millors condicions per obtenir un lloc de qualitat i durador, segons sigui la seva elecció.

El PFI-PTT Garrotxa ofereix formació professional inicial en tres perfils: Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració; Auxiliar de Comerç i Atenció al Públic i Auxiliar de Fabricació Mecànica i Instal·lacions Electrotècniques. Aquesta secció és un dels pilars fonamentals del projecte i col·laboren en la seva formació experts dels diferents perfils professionals així com empreses col·laboradores de cadascun dels perfils.

D’aquesta manera, a través de convenis de pràctiques entre el Departament d’Educació i les empreses i entitats, els joves poden rebre 180 hores de formació laboral. Des de l’inici del projecte, un total de 1300 joves han cursat les seves pràctiques en un conjunt de més de 100 empreses; assolint així formació pràctica i una primera experiència en el món laboral.

Des del PFI-PTT Garrotxa valoren positivament aquestes col·laboracions i convenis amb les empreses de la comarca que permeten teixir contactes, crear sinèrgies i posar en relleu els valors i capacitats del projecte educatiu. A més, durant tots aquests anys, molts alumnes del PFI-PTT Garrotxa han aconseguit el seu primer contracte laboral en aquelles mateixes empreses on van realitzar les pràctiques o en altres del mateix sector.

Amb la voluntat de donar a conèixer aquests convenis de col·laboració, impulsar-ne de nous i així com commemorar el 25è aniversari del PFI-PTT Garrotxa, des del projecte s’ha tirat endavant una campanya de comunicació on els mateixos alumnes i empresaris expliquen de primera mà l’experiència de les pràctiques, les relacions i els resultats obtinguts per ambdues parts.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tarragona ofereix sessions formatives perque les empreses aprofitin els fons europeus

Notícia següent

L’Hospitalet controla les plagues del verd urbà amb mètodes sostenibles

Notícies relacionades