El Museu Arqueològic de Banyoles inicia el trasllat previ a les obres de reforma

Aquest cap de setmana se celebraran jornades de portes perquè els banyolins i banyolines puguin veure la col·lecció permanent

El Museu Arqueològic de Banyoles iniciarà la setmana vinent la fase final de les obres de remodelació i ampliació de l’edifici amb el trasllat de la col·lecció permanent previ a l’inici dels treballs de reforma. Aquest cap de setmana se celebraran dues jornades de portes obertes perquè els banyolins i banyolines puguin veure la col·lecció permanent amb l’exposició actual abans de la reforma. Es preveu que les obres es completin per la primavera del 2023.

Les tasques de desmuntatge de la col·lecció permanent s’iniciaran dilluns i la previsió és que s’allarguin durant tres setmanes. L’any 2015 ja es va desmuntar la sala d’història del museu, però encara queden 1.732 peces de les sales de paleontologia i prehistòria del museu que es traslladaran ara als magatzems de l’equipament mentre durin les obres de reforma i ampliació de l’edifici.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Banyoles, Miquel Cuenca, ha destacat que “es tracta d’un moment clau per a la història del Museu Arqueològic perquè des dels anys 30 del segle passat s’han anat configurant les sales d’exposició permanent i s’han anat incorporant algunes de les noves troballes, però en cap moment el museu ha patit una renovació global, com la que s’està treballant ara”.

Per aquest motiu, des dels Museus de Banyoles s’oferirà durant tot el cap de setmana una jornada de portes obertes al Museu Arqueològic “com a acte de comiat a l’exposició permanent i a l’edifici que es renovarà en els propers dos anys”, ha afegit Miquel Cuenca.

El desmuntatge de l’exposició permanent és el pas previ a l’execució de la proposta elaborada per l’equip Birulés, Cabré, Romans, Arquitectes que van dissenyar el projecte bàsic i executiu per a la reforma i ampliació del museu. En aquest impàs però, l’artista banyolina Irene Visa farà una intervenció artística que portarà com a títol Res a Veure. Una col·lecció de records arqueològics i que pretén ser un homenatge a les peces que han format part de la col·lecció.

Aquesta intervenció es podrà visitar a partir del 2 d’octubre. Els horaris de portes obertes seran els habituals del Museu Arqueològic el dissabte de 2/4 d’11 del matí a 2/4 de 2 del migdia i de les 4 a 2/4 de 7 de la tarda. I diumenge de 2/4 d’11 del matí a les 2 del migdia.