fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

El Mercat Municipal d’Olot celebra el seu 9è aniversari

Avatar photo

Aquest dimarts 28 de novembre de 2023, el Mercat Municipal d’Olot commemora el seu  9è aniversari. Per celebrar aquesta efemèride, l’Associació de Placers del Mercat ha  organitzat una bufada conjunta d’espelmes entre tots els placers i oberta a la ciutadania.

Com és habitual, l’acte s’ha portat a terme a l’exterior del Mercat d’Olot per compartir  aquesta celebració amb tots els veïns i veïnes així com els usuaris i usuàries de la Plaça  Mercat. Aquest acte arriba després d’un any replet de novetats i creixement.

En concret, aquest 2023 la Plaça s’ha expandit incorporant la parada La Granja de la  Fageda, enriquint encara més la varietat de productes disponibles i oferint als visitants  una àmplia i diversa oferta de qualitat. A més, es tracta d’una parada que promou la  inclusió, ja que ofereix una opció laboral a persones en situació de vulnerabilitat.

Paral·lelament, durant el darrer any l’espai gastronòmic conegut com a Aula Tast, ha  demostrat ser un punt d’interès significatiu. Obert a associacions, institucions, particulars  i autònoms, l’aula ha estat escenari de tallers, activitats i xerrades relacionades amb la  cuina i el món gastronòmic així com durant tot l’estiu s’hi han portat a terme tallers per  a infants i joves. Una oferta que es vol mantenir de cara al 2024.

De la mateixa manera, durant tot l’any el mercat porta a terme una campanya de  promoció local on els clients que adquireixin els seus productes frescos a les parades poden menjar-los a l’instant portant-los al restaurant La Vinoteca, qui s’encarrega de  preparar-los i cuinar-los. A més, si ho fan abans del pròxim 17 de desembre poden participar en un sorteig i emportar-se un vol en globus gratuït.

En el seu vessant social, el Mercat també ha participat activament en causes solidàries  com la campanya de donació de sang del Banc de Sang, la cursa de la cabra gestionada per la mateixa Associació de Placers o oferint sortejos de lots de productes frescos,  entre altres.

 

Mirant al futur: Sostenibilitat i creixement continu

De cara a aquest 2024, la Plaça Mercat d’Olot treballa amb la voluntat de potenciar la  sostenibilitat, el servei personalitzat i la millora contínua.

Per això, per disposar d’una experiència de compra més eficient, propera i  personalitzada, el Mercat d’Olot disposarà ben aviat d’un conjunt de taquilles intel·ligents on els clients i clientes podran recollir les seves comandes en qualsevol moment del dia,  els 365 dies de l’any.

Es tracta de l’aplicatiu Click & Collect que proporciona una recollida més còmoda i  ràpida. Les taquilles, habilitades amb sistemes que permetran mantenir la temperatura  dels productes (tant freds com calents) permetran que qualsevol persona pugui fer la  seva comanda al Mercat i recollir-la a l’hora del dia que li sigui més viable.

Paral·lelament, amb l’objectiu de millorar l’eficiència operativa i optimitzar els recursos,  el Mercat d’Olot portarà a terme la centralització de la instal·lació de fred industrial.  Aquest projecte que es portarà a terme durant el primer trimestre de 2024 permetrà  millorar la logística interna del mercat, contribuint a reduir el consum energètic i  potenciant la sostenibilitat de l’espai.

Continuant amb aquesta línia i voluntat de promoure la sostenibilitat i reduir el  malbaratament alimentari, aquest 2024 es vol posar en marxa el projecte de valorització  Merma. Aquesta iniciativa té com a objectiu reduir els residus mitjançant la identificació  i aprofitament de productes alimentaris aptes per al consum. La promoció d’aquest  projecte no només contribuirà a la sostenibilitat, sinó que també segueix la voluntat del  Mercat d’apostar per polítiques comercials més responsables.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Mercat de Tortosa tindrà lavabos inclusius i es repararan les goteres de la coberta

Notícia següent

Els llums de Nadal il·luminen Castelldefels

Notícies relacionades