En ambdós casos el seu disseny destaca per la influència del cànon estètic de l’Art Déco. La tipografia utilitzada en el rètol del Bar Espanya s’assembla molt a la lletra Mendl Sans Semibold, mentre que en el cas del Cafè Roses s’inspira amb la tipografia Copasetic. El Bar Espanya estava situat al carrer del Doctor Jaume Pi i Sunyer i es comunicava per darrera amb el pati de la sala de la SUF, de la qual n’era el centre social. Per la seva banda, encara es desconeix on es trobava el Cafè Roses, atès que els padrons fiscals de la matrícula industrial no recuperen els noms comercials dels establiments.
Un document que permet comprovar la recepció matinera del nou corrent artístic Art Déco i l’aplicació de tipografies inspirades en les noves tendències estètiques, però adequades a les necessitats, al municipi, i com almenys alguns industrials locals estaven amatents al que passava pel món.
Podeu consultar el document del mes des d’aquest enllaç:
https://www.roses.cat/la-vila/arxiu-municipal/document-del-mes-1/document-del-mes-2023
El Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya ha alertat que el cas de la menor custodiada per la DGAIA…
Amb l'arribada del bon temps, les maduixes són una de les fruites més consumides al nostre territori. Per a molts,…
L’Ajuntament de Vilafranca engega aquest mes de maig l’Oficina Municipal d’Energia. La posada en marxa d’aquesta oficina neix fruit de l’acord…
Ahir es va conèixer una suposada manipulació en les oposicions públiques per ser Policia Local de Montblanc l'any 2011. L'excap…
A petició del grup municipal d'En Comú Podem, aquesta nit la façana de l'Ajuntament de Tarragona s'il·luminarà amb els colors…
El jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona que ha enviat a judici un home per la violació continuada a una…
Esta web utiliza cookies.