El detingut de Lloret diu que va escanyar la dona en un atac d’ira

El crim va tenir lloc aquest diumenge a la nit al menjador del pis que compartien

L’home que ha matat la dona a Lloret de Mar (Selva) i que s’ha entregat a la policia diu que la va escanyar en un atac d’ira durant una discussió per una relació extramatrimonial. Segons ha explicat durant la reconstrucció dels fets, el crim va tenir lloc aquest diumenge entre les nou i quarts de deu de la nit.

La parella, que estava casada, va començar una discussió on, segons el detingut, la víctima li va retreure que l’hagués enganyada i -segons diu ell- fins i tot li hauria dit que el mataria amb un ganivet. L’home ha explicat que, aleshores, en un atac d’ira, la va agafar pels canells, la va empènyer contra el sofà i la va començar a escanyar. Després la va llençar contra el terra i va continuar estrangulant-la fins que la va matar.

El cadàver de la dona, una belga de 49 anys, estava estès al terra del menjador i presentava signes de violència. Tenia cops a la cara, una contusió al nas i lesions a la zona del mentó, a banda de les marques al coll.

El motiu de la discussió, segons ha explicat el detingut durant la reconstrucció que s’ha fet aquesta tarda, va ser una relació extramatrimonial que l’home, de 51 anys, va mantenir temps enrere. L’afer va provocar que se separessin durant un temps i que l’ara detingut marxés a viure a Bèlgica. El mes de desembre de l’any passat, però, va tornar i van reprendre la relació. Tots dos van tornar a viure junts en aquest pis de l’avinguda Magnòlia, on s’estaven de lloguer. La parella té dos pisos més en propietat al municipi, que té llogats.

El pis estava endreçat

Aquest diumenge, però, van començar-se a barallar i, segons el detingut, la dona li va tornar a retreure l’afer. Segons ha declarat, la víctima estava molt exaltada i, fins i tot, l’hauria amenaçat amb matar-lo amb un ganivet. Malgrat això, durant la inspecció ocular que s’ha fet en presència de la comitiva judicial, el pis estava endreçat. A més, l’autor confés tampoc presentava cap marca o lesió que d’entrada porti a pensar que ell i la víctima van tenir una discussió acalorada i van arribar a barallar-se.

Segons ha relatat el detingut, va ser durant la discussió quan, en un atac d’ira, va agafar la dona pels canells i la estrangular fins a matar-la. Després de cometre el crim, l’home va passar tota la nit pensant què fer –ha dit que, fins i tot, s’havia plantejat el suïcidi- i finalment va escriure una carta on confessava el crim. S’adreçava als dos fills, de 26 i 30 anys, que viuen a Bèlgica i que serien només fills de la víctima.

S’entrega a la policia

Finalment, aquest dilluns cap a les nou del matí s’ha entregat a la Policia Local del municipi i ha confessat els fets. Els agent l’han detingut immediatament i l’han derivat als Mossos, que primer l’han traslladat a la comissaria de Blanes i, posteriorment, a l’escenari del crim per fer la reconstrucció dels fets.

Segons fonts properes al cas, l’home s’ha mostrat molt afectat en tot moment i durant la declaració –que s’ha fet amb una intèrpret perquè el detingut parla flamenc- ha estat plorós. També ha explicat que creia que la víctima tenia una relació extramatrimonial.

Està previst que demà declari a la comissaria dels Mossos i aquest dijous passi a disposició del Jutjat d’Instrucció 5 de Blanes, amb competència en matèria de violència masclista. Segons han informat des del TSJC, no hi havia antecedents de violència entre la parella.