Dos lladres amb una serra intenten robar el catalitzador d’un cotxe a Girona

Una patrulla de mossos de paisà que feia ronda per la zona els va atrapar en plena matinada

Els Mossos han sorprès dos lladres a Girona quan intentaven robar el catalitzador d’un cotxe estacionat a l’aparcament públic de La Copa. Els lladres, que tenen 21 i 23 anys, estaven provant d’extreure el dispositiu -que es troba dins el tub d’escapament- amb l’ajuda d’una serra de bateria. Havien escollit el lloc a consciència, i l’hora també. Perquè l’aparcament es troba a tocar de la Devesa, en una de les entrades de la ciutat, i eren cap a les cinc de la matinada. Una patrulla de mossos de paisà que feia ronda per la zona els va atrapar en plena feina, quan ja estaven serrant la part de sota del vehicle. Els agents van detenir els dos lladres per una temptativa de furt.

Els fets van tenir lloc divendres de la setmana passada. Cap a les cinc de la matinada, una patrulla de paisà que feia tasques de seguretat ciutadana, i que passava pel pàrquing de La Copa, va veure dos joves que els van fer sospitar. Un estava ajupit a sota d’un cotxe, i l’altre aparentment vigilava si s’apropava algú.

Quan es van adonar de la seva presència, els dos lladres van intentar fugir. El que estava arraulit va sortir de sota el cotxe amb una serra automàtica de bateria i va intentar pujar a un altre vehicle per marxar. Però la patrulla el va poder interceptar abans. L’altre individu va marxar corrents, però els mossos van aconseguir trobar-lo per la zona del pont de Pedret.

Quan els agents van escorcollar el cotxe dels dos lladres, a dins hi van trobar serres mecàniques i carregadors. Els dos joves, que tenen 21 i 23 anys, es dedicaven a robar catalitzadors de cotxes aparcats al carrer. Aquest dispositiu, que es troba dins el tub d’escapament, redueix els gasos que els vehicles expulsen a l’exterior.

Els Mossos van arrestar els dos nois per temptativa de furt. La detenció es va deixar sense efecte i els lladres van quedar citats per comparèixer davant del jutjat.