La Ciutat de Girona

Una desena de tallers aquesta tardor a l’Aula Gastronòmica de Roses

Una altra de les activitats és la de donar a conèixer altres cuines del món, a través de persones de diferents procedències

L’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses ja té a punt la nova programació d’activitats que oferirà aquesta tardor a l’Aula Gastronòmica. Com en edicions anteriors, no poden faltar a la cita culinària els pescadors de Roses que, en aquesta ocasió, ensenyaran a cuinar pollastre amb escamarlans (Víctor Olivencia, 17 d’octubre) i suquet de moixina (Quim Coll, 14 de novembre).

Per la seva part, la xef del restaurant Santa Llúcia, Glòria Roura, oferirà un taller el 28 de novembre, on mostrarà l’elaboració de la seva recepta de llobarro a la crosta de sal amb salsa bearnesa i verdures de temporada.

Les propostes dolces també tenen cabuda a l’Aula i comptaran en aquesta ocasió amb la participació dels mestres pastissers locals Albert Lorenzo, de La Postreria Roses, que oferirà un taller de panellets (22 d’octubre), i de Santi Buscató, de Can Cairó, que ensenyarà a fer un tortell de Reis (12 de desembre).

Una altra de les activitats que ofereix l’Aula Gastronòmica és la de donar a conèixer altres cuines del món, a través de persones de diferents procedències establertes al municipi. En aquesta ocasió, la cuinera d’origen marroquí Hansa, als fogons, i la comunicadora gastronòmica Àgata Alberó, proposen un viatge gastronòmic al Marroc que tindrà lloc el 4 de desembre.

Completaran les sessions d’elaboracions culinàries Marta Roger, formatgera i professora de  La Païssa, que el 16 de novembre conduirà el taller “Fes el teu propi formatge fresc”, mentre que la dietista i nutricionista Anna Torelló, torna aquesta temporada a l’Aula Gastronòmica per oferir un taller de cuina fàcil per a celíacs (21 de novembre).

 

Tastos de cerveses i licors

En el marc de la Fira de la Cervesa Artesana que se celebra a Roses els dies 11, 12 i 13 d’octubre, s’organitzaran tastos amb algunes de les cerveseres presents a la fira. El 30 d’octubre, tindrà també lloc un tast de licors artesanals elaborats a Llançà amb plantes i fruites de la terra, que anirà a càrrec de la sommelier Laura Serrano.

 

Presentació receptari de llobarro

Finalment, una cita important dins de la programació de la nova temporada serà la presentació del llibre “El llobarro de Roses, 15 maneres de cuinar-lo”, editat pel mateix Ajuntament de Roses. En aquest cas, atesa l’assistència de públic prevista, es durà a terme al Teatre Municipal de Roses (10 octubre, 19 h).

  • Podeu consultar tota la programació, dates i horaris i fer inscripcions (a partir del 17 de setembre) a: rosesgastronomia.cat.

Mendo

Missatges recents

Un de cada tres infants de Girona no té plaça a les escoles bressol municipals

Un de cada tres infants preinscrits a les escoles bressol de Girona no han aconseguit plaça, provocant una gran preocupació…

5 minuts fa

L’R2 sud i els Regionals del sud, afectats per les obres a Sant Vicenç de Calders

Amb motiu dels treballs que Adif està duent a terme a Sant Vicenç de Calders, els propers 16 i 17…

15 minuts fa

Drama a la carretera: dos morts, quatre ferits i un tractor implicat

Un home i una dona de 60 anys han mort (el matrimoni format per Ángel i Milagros) aquest dimarts a…

23 minuts fa

Creand Fundació i la FGA impulsen un projecte de golf entre els infants i la gent gran

Un centenar d'escolars han participat aquest dimarts al matí en l'activitat de golf organitzada per Creand Fundació i la Federació…

23 minuts fa

Detenen 4 aficionats de la UE Sant Andreu per llançar pedres contra el bus del Rayo Majadahonda

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 4 de juny a Barcelona quatre homes, d'entre 23 i 34 anys, per llançar…

30 minuts fa

Obertura de les inscripcions per a la 14a Fira d’associacions d’Andorra la Vella

Les inscripcions per participar en la 14a Fira d’associacions en el marc de la 46a Fira d’Andorra la Vella, que…

31 minuts fa

Esta web utiliza cookies.