La Ciutat de Girona

Una desena de tallers aquesta tardor a l’Aula Gastronòmica de Roses

Una altra de les activitats és la de donar a conèixer altres cuines del món, a través de persones de diferents procedències

L’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses ja té a punt la nova programació d’activitats que oferirà aquesta tardor a l’Aula Gastronòmica. Com en edicions anteriors, no poden faltar a la cita culinària els pescadors de Roses que, en aquesta ocasió, ensenyaran a cuinar pollastre amb escamarlans (Víctor Olivencia, 17 d’octubre) i suquet de moixina (Quim Coll, 14 de novembre).

Per la seva part, la xef del restaurant Santa Llúcia, Glòria Roura, oferirà un taller el 28 de novembre, on mostrarà l’elaboració de la seva recepta de llobarro a la crosta de sal amb salsa bearnesa i verdures de temporada.

Les propostes dolces també tenen cabuda a l’Aula i comptaran en aquesta ocasió amb la participació dels mestres pastissers locals Albert Lorenzo, de La Postreria Roses, que oferirà un taller de panellets (22 d’octubre), i de Santi Buscató, de Can Cairó, que ensenyarà a fer un tortell de Reis (12 de desembre).

Una altra de les activitats que ofereix l’Aula Gastronòmica és la de donar a conèixer altres cuines del món, a través de persones de diferents procedències establertes al municipi. En aquesta ocasió, la cuinera d’origen marroquí Hansa, als fogons, i la comunicadora gastronòmica Àgata Alberó, proposen un viatge gastronòmic al Marroc que tindrà lloc el 4 de desembre.

Completaran les sessions d’elaboracions culinàries Marta Roger, formatgera i professora de  La Païssa, que el 16 de novembre conduirà el taller “Fes el teu propi formatge fresc”, mentre que la dietista i nutricionista Anna Torelló, torna aquesta temporada a l’Aula Gastronòmica per oferir un taller de cuina fàcil per a celíacs (21 de novembre).

 

Tastos de cerveses i licors

En el marc de la Fira de la Cervesa Artesana que se celebra a Roses els dies 11, 12 i 13 d’octubre, s’organitzaran tastos amb algunes de les cerveseres presents a la fira. El 30 d’octubre, tindrà també lloc un tast de licors artesanals elaborats a Llançà amb plantes i fruites de la terra, que anirà a càrrec de la sommelier Laura Serrano.

 

Presentació receptari de llobarro

Finalment, una cita important dins de la programació de la nova temporada serà la presentació del llibre “El llobarro de Roses, 15 maneres de cuinar-lo”, editat pel mateix Ajuntament de Roses. En aquest cas, atesa l’assistència de públic prevista, es durà a terme al Teatre Municipal de Roses (10 octubre, 19 h).

  • Podeu consultar tota la programació, dates i horaris i fer inscripcions (a partir del 17 de setembre) a: rosesgastronomia.cat.

Mendo

Missatges recents

El conductor que ha provocat un accident mortal a l’AP-7 circulava temeràriament

Una persona ha mort i set més han resultat ferides en un accident a l'AP-7 a Vilablareix (Gironès), segons el…

40 minuts fa

Aquestes són les Mones més venudes del 2025 a Andorra

Amb l’arribada de la Setmana Santa els aparadors de les pastisseries s’omplen de xocolata i creativitat gràcies a les Mones…

1 hora fa

Calafell fa un minut de silenci per la Marta, la dona assassinada per la seva parella

Un centenar de persones s'han concentrat aquest diumenge a Calafell per fer un minut de silenci i condemnar el feminicidi…

1 hora fa

Arrestat a Martorell un fugitiu reclamat per agressions sexuals als Països Baixos

Els Mossos d'Esquadra han arrestat a Martorell (Baix Llobregat), un home amb una ordre internacional de detenció per quatre agressions…

1 hora fa

La pedregada d’ahir malmet 50.000 hectàrees de cultiu a la plana de Lleida

La pedregada d'aquest dissabte ha ocasionat danys de diversa consideració en unes 50.000 hectàrees de cultius de la plana de…

2 hores fa

Barcelona incorpora papereres amb compactació per millorar la gestió de residus

L'Ajuntament de Barcelona ha col·locat deu papereres amb compactació a la zona de la Sagrada Família. Aquestes peces de mobiliari…

2 hores fa

Esta web utiliza cookies.