La Ciutat de Girona

Denuncien un segon cas d’assetjament sexual per part d’un professor de la UdG

També va passar l’any 2020 i la Plataforma Feminista critica que la universitat no activés el protocol

La Plataforma Feminista de la UdG ha denunciat públicament un segon cas d’assetjament sexual per part del professor de màster a una altra alumna. En aquest cas, sobretot per missatges de whatsapp. Des de la plataforma expliquen que va passar a finals del 2020 i que, de fet, entre aquest i el primer, només hi ha pocs dies de diferència. Asseguren que, després d’una tutoria, el professor va enviar-li un correu electrònic a la noia demanant-li el telèfon i que ella va accedir a donar-li. A partir d’aquí, la plataforma relata que li va enviar missatges pujats de to i que li va fer “un assetjament en tota regla”. La plataforma també critica que, tot i que la jove ho va posar en coneixement de la universitat, no es va activar el protocol.

L’estudiant ha decidit fer públic el seu cas -tot i que vol mantenir-se en l’anonimat- precisament després que s’hagi donat a conèixer l’altre. L’any 2020, ella també era alumna del Màster en Ensenyament de l’Espanyol i el Català com a Segones Llengües, on el docent -que és professor associat de Pedagogia- impartia classes.

La Plataforma Feminista de la UdG explica que entre el primer cas i aquest segon tan sols els separen pocs dies de diferència. Perquè tots dos van passar a mitjans desembre. Relaten que el professor també va fer una tutoria amb l’estudiant on li hauria fet “proposicions indecents”, i que després va enviar-li un correu electrònic demanant-li si li podia donar el número de telèfon (a diferència del primer cas, sense afegir-hi res més).

L’estudiant -ara ja, exalumna- hi va accedir i, a partir d’aquí, la Plataforma Feminista relata que el professor la va començar a assetjar “en tota regla”. A través del whatsapp, li enviava missatges pujats de to i quan ella intentava frenar-lo i “parar-li els peus”, l’altre hi insistia.

La plataforma exposa que, arran d’això, l’estudiant va decidir posar els fets en coneixement de la UdG i demanar que s’activés el protocol per evitar casos d’assetjament. “Des de la universitat, però, se li va dir que com que s’havia comès via whatsapp, això era un fet extern i que el protocol no ho cobria”, critiquen.

Pamflets i piulades a xarxes

Aquest segon cas s’afegeix al primer que es va donar a conèixer amb pamflets que es van penjar a les parets de la UdG i piulades a les xarxes. En aquests escrits, es relatava que el docent, durant una reunió amb l’alumna per parlar del treball final de màster (TFM) li hauria demanat “com a mínim” en tres ocasions “si volia acabar al llit amb ell”.

I que més tard, quan l’alumna va arribar a casa i li estava explicant als seus companys de pis el que li havia passat, el professor es va “atrevir” a enviar-li un correu electrònic des del seu compte de la UdG. Al mail, li deia a l’estudiant si li donava el seu número per “molestar-la”.

La UdG va informar aquest dimecres que obria un expedient per estudiar el cas. En un comunicat, la universitat va explicar que “des de les instàncies competents”, es va començar a treballar-hi “des del mateix moment en què es va conèixer”. La UdG, a més, subratllava que té “el compromís ferm d’eradicar les violències masclistes” i que, per això, la universitat farà servir “tots els mecanismes disponibles a l’abast, amb les garanties necessàries”.

Suport a la coordinadora

D’altra banda, aquesta tarda la facultat de Lletres de la UdG ha emès un comunicat donant suport a la coordinadora del màster, després que als pamflets on es va difondre el primer cas s’assegurés que l’estudiant va dirigir-s’hi per explicar-li la situació i ella li digués que no hi podia fer res (perquè era l’alumna qui havia d’activar el protocol).

Al comunicat que s’ha penjat a la xarxa social X, i que signa el degà de la facultat Àngel Quintana, es rebutja que s’acusi la coordinadora del màster “de no haver transmès la informació a instàncies superiors”. “Des del primer moment, la professora es va interessa per la víctima, li va donar suport i va fer totes les passes que es podien dur a terme, respectant que ella no volia denunciar i tampoc sortir de l’anonimat”, recull l’escrit.

“La coordinadora del màster va decidir prioritzar i respectar la voluntat de la víctima”, afegeix el text de la facultat de Lletres de la UdG. A més, el comunicat també subratlla que la professora ha estat treballant “per denunciar” el suposat segon cas d’assetjament, “escoltant l’alumna, aconsellant-la i donant-li suport”.

Tags: Girona
Adrià Torres Redacció

Missatges recents

Catalunya comença a recuperar la normalitat després de la caiguda elèctrica

L'apagada generalitzada continua afectant milers de persones, però a partir de les 17 hores part del territori català ha recuperat…

9 minuts fa

Com està afectant la caiguda elèctrica a Catalunya?

Les classes a les universitats suspeses, els semàfors sense funcionar, els trens parats i molts més problemes derivats de la…

3 hores fa

Punts de Catalunya ja recuperen el subministrament

La companyia elèctrica Endesa ha informat que punts de les comarques d'Osona, el Vallès Oriental, Ripollès, Garrotxa, Selva i Gironès…

4 hores fa

Quines poden ser les causes de l’apagada elèctrica?

Espanya pateix un col·lapse energètic que interromp completament el subministrament elèctric a tot el territori peninsular. A hores d'ara, és…

4 hores fa

Les universitats catalanes suspenen les classes arran de l’apagada elèctrica general

Les universitats catalanes han suspès les seves classes arran de l'apagada elèctrica general. Les principals universitats públiques del país han…

4 hores fa

Informen que es comença a recuperar tensió al nord i sud de la península

Red Eléctrica ha informat que s'ha començat a recuperar tensió pel nord i sud de la península Ibèrica. La companyia…

4 hores fa

Esta web utiliza cookies.