Blanes canvia alguns col·legis electorals respecte anteriors eleccions

Les noves seus són la nau dels Serveis Municipals, l’antiga Escola Carles Faust, la Cafeteria Teatre, el Restaurant Montferrant, l’antiga Escola Safa i la Biblioteca

Tot just d’aquí a una setmana, quan tinguin lloc les Eleccions al Parlament de Catalunya 2021, els blanencs i blanenques aniran a exercir el seu dret a vot en un total de 16 Col·legis Electoral, el mateix nombre que en els anteriors comicis del 2019. Ara bé, en relació a aquella comtessa electoral, s’han hagut de substituir 6 d’aquests locals amb l’objectiu d’evitar aglomeracions i reduir el risc de COVID.

Col·legis ElectoralsHabitualSeu que substitueix
Antiga Escola Carles Faust  (nou)Local Social La Pedrera
Biblioteca Comarcal  (nou)Centre Cultural Els Padrets
Cafeteria del Teatre  (nou)Col·legi Santa Maria, Local Raval
Nau Brigades Municipals  (nou)Institut S’Agulla
Restaurant Montferrant  (nou)Local Social Ardaleños
Promoció de la Ciutat
(Antiga Escola SAFA)  (nou)
Escola Quatre Vents
Local Social Valldolig
SI
Casa de la Cultura
SI
Local Social Mas Enlaire
SI
Sala Exposicions Ma Luisa García-Tornel
SI
Casa Saladrigas
SI
Teatre d’Els Pins
SI
Escola Napoleó Soliva
SI
Escola Mossèn Joan Batlle
SI
També incorpora votants Local Social Mas Florit
Local Social Mas Cremat
SI
Local Social Mas Borinot
SI

Dels 16 Col·legis Electorals, n’hi haurà 6 que s’han canviat en relació al 2019: la Nau dels Serveis Municipals –també conegudes com ‘Brigades Municipals’-; l’antiga Escola Carles Faust; la Cafeteria del Teatre, que va tancar l’activitat al desembre; el Restaurant Montferrant; l’antiga Escola Safa on actualment hi ha les dependències de Promoció de la Ciutat; i la Biblioteca Comarcal, que des de fa uns quants anys havia deixat de ser seu electoral.
Un equip multidisciplinar s’encarrega dels preparatius del 14-F

Des de finals de l’any passat un equip pluridisciplinar de l’Ajuntament de Blanes s’està encarregant de tenir controlats tots els detalls que cal tenir en compte de cara a les Eleccions al Parlament de Catalunya 2021. Està format per tècnics i regidors de diferents àrees de govern, que treballen per adequar l’organització logística i administrativa a les mesures COVID que cal complir.

Per dur a terme aquesta feina es compta amb un protocol específic on es recullen tota una sèrie de recomanacions, així com la normativa per adaptar els col·legis electorals i pel procediment de vot. L’equip pluridisciplinari va analitzar cadascuna de les 16 seus electorals que hi havia hagut a Blanes als comicis del 2019 per comprovar que s’adaptaven a les mesures COVID que caldrà tenir en compte abans, durant i després que tingui lloc la jornada electoral del 14 de febrer, d’aquí a una setmana.

Respecte les seus electorals, un dels primers requisits és que cal evitar en la mesura del possible els centres educatius, així com aquells locals que –per les seves característiques- no permetin mantenir les distàncies de seguretat i fer els circuits d’entrada i sortida necessaris. Una altra qüestió és que la ubicació dels locals ha de permetre que es puguin fer cues al carrer, així com garantir la ventilació constant i adequada a l’afluència de votants prevista.

Consulta Cens Electoral i Col·legis Electorals a Blanes

Les sis noves seus substitueixen tres centres educatius així com sengles locals socials i un Centre Cultural. La majoria dels nous Col·legis Electorals corresponen a dependències municipals, algunes de les quals ja s’havien fet servir fa uns anys per aquesta mateixa funció, però en canvi d’altres serà la primera vegada que ho faran i són força insòlits, com per exemple la Nau de les Brigades Municipals, o bé l’antiga Cafeteria i el Restaurant Montferrant.

La targeta censal que arriba a casa ja indica la mesa electoral que toca, però també es pot consultar a través del web de l’Ajuntament de Blanes: https://www.blanes.cat/electors.nsf/consulta?openform També està previst que diumenge als locals que han deixat de ser Col·legis Electorals s’hi pengi la informació relativa al lloc on cal que s’hi adrecin els i les votants.